Πομπηία, Ιταλία

Ο ολοκληρωμένος οδηγός για να επισκεφτείτε την Πομπηία – Έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους!

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν σχεδιάσετε το ταξίδι σας στην Πομπηία;

* Η Πομπηία βρίσκεται περίπου μισή ώρα οδικώς από την πόλη της Νάπολη και περίπου δυόμιση ώρες από την Ρώμη.

* Μπορείτε να πάτε μόνοι σας αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν ένα εισιτήριο με επιστροφή από την Νάπολη ή την Ρώμη.

* Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν επίσης να επισκεφτούν την Πομπηία με ξενάγηση η οποία περιλαμβάνει είσοδο στον χώρο αλλά και ένα επαγγελματία ξεναγό, συνολικής διάρκειας δύο ωρών περίπου.

* Επομένως σας προτείνουμε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας εκ των προτέρων για να αποφύγετε τις ουρές και να επιλέξετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε.

Η Πομπηία ήταν μια αρχαία Ρωμαϊκή πόλη κοντά στην σημερινή Νάπολη, στην Ιταλία. Ήταν μια πόλη που γνώρισε μεγάλη ακμή και άνθιση μέχρι που καταστράφηκε με τραγικό τρόπο και θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα κατά την διάρκεια της έκρηξης του Βεζούβιου το 79 μ.Χ..

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ερείπια της πόλης, κάτι που οφείλεται στην στάχτη και την σκόνη από την έκρηξη του ηφαιστείου, έκαναν την Πομπηία ένα χώρο μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας αλλά και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ιταλία.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα αρχαία ερείπια της πόλης που καταστράφηκε από την βίαιη έκρηξη του Βεζούβιου πριν από 2.000 χρόνια και να δουν αντικείμενα, έργα τέχνης, κτήρια αλλά ακόμα και ανθρώπους οι οποίοι πάγωσαν στον χρόνο μένοντας θαμμένοι κάτω από ένα τσουνάμι καυτής λάβας.

Η Πομπηία είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός επομένως σας προτείνουμε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας νωρίτερα για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές και να επιλέξετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε. Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν επίσης μια ξενάγηση με επαγγελματία ξεναγό έτσι ώστε να εξερευνήσουν αυτό το αρχαίο αρχαιολογικό θαύμα.

Πομπηία

Η Πομπηία ήταν πόλη ανθηρή, με πληθυσμό 20.000-30.000 κατοίκους. Το 62 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός, που συντάραξε την ωραία και πλούσια αυτή πόλη. Αλλά ο σεισμός αυτός δεν ήταν παρά το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της.

Πράγματι λίγα χρόνια αργότερα, στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε, μέσα σε λίγες ώρες, την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη. Στην αρχή σηκώθηκε ένα φοβερό σύννεφο από στάχτη, το οποίο σκέπασε την πόλη σε ύψος ενός μέτρου.

Τι να δείτε στην Πομπηία

Υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε στους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά τα πιο σημαντικά είναι

Οι κάτοικοι της Πομπηίας – Διατηρούνται σχεδόν όπως ακριβώς ήταν πριν από 2.000 χρόνια και αποτελούν ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο.

Η οικία του Vettii – Μια βίλλα με μια μεγάλη συλλογή από τοιχογραφίες. Ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείτε.

Βεζούβιος – Το διάσημο ηφαίστειο που έκανε την Πομπηία αυτό που είναι σήμερα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επισκεφτείτε τον Βεζούβιο, από ξεναγήσεις με επαγγελματία ξεναγό μέχρι μονοπάτια για πεζοπορία.

Αμφιθέατρο της Πομπηίας – Ένας από τους πιο σημαντικούς θαμμένους θησαυρούς της Πομπηίας. Είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε.

pompeii