Ωκεανοθήκη της Λισαβόνας

Ο πλήρης οδηγός για να επισκεφθείτε το δημοφιλές Oceanarium της Λισαβόνας - Ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου!

Τι μπορείτε να δείτε στο Oceanarium της Λισαβόνας; Πώς μπορείτε να πάτε εκεί και ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του; Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια; Πώς μπορείτε να παρακάμψετε τις μεγάλες ουρές στην είσοδο; Και ποια ήταν η γνώμη των ταξιδιωτών γι’ αυτό; Εδώ είναι ο καλύτερος οδηγός για το νούμερο 1 αξιοθέατο της Λισαβόνας!

μου: Δημήτριος Καραγιάννης

Το Ενυδρείο της Λισαβόνας, γνωστό και με την αυθεντική του ονομασία “Lisbon Oceanarium”, θεωρείται από πολλούς τουρίστες ως το νούμερο ένα αξιοθέατο της Λισαβόνας. Κατατάσσεται ως το κορυφαίο αξιοθέατο στο TripAdvisor ανάμεσα σε περισσότερα από 800 διαφορετικά αξιοθέατα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Το ενυδρείο άνοιξε για το κοινό το 1998 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα ενυδρεία στον κόσμο. Η έκταση του ενυδρείου είναι περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα και παρουσιάζει περίπου 8.000 ζώα από 450 διαφορετικά είδη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Λισαβόνα και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι αναλόγως. Στον οδηγό που ακολουθεί, θα σας δείξω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε αυτό το εξαιρετικό ενυδρείο, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συμβουλών που πρέπει να γνωρίζετε, των τιμών εισιτηρίων, της παράκαμψης των ουρών, πώς να πάτε εκεί και πολλά άλλα. Ας μη χάνουμε λοιπόν άλλο χρόνο και ας ξεκινήσουμε.

Τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Ενυδρείο της Λισαβόνας;

Το Oceanarium της Λισαβόνας προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία με μια ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μια δεξαμενή 1.000 m2 (11.000 τετραγωνικά πόδια) που περιέχει καρχαρίες, σαλάχια, μπαρακούντα, σφυρίδες και πολλά άλλα. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το εντυπωσιακό φεγγαρόψαρο!

Εκτός από την κεντρική δεξαμενή, υπάρχουν τέσσερις ξεχωριστοί βιότοποι: Η βραχώδης ακτή του Βόρειου Ατλαντικού, η παράκτια γραμμή της Ανταρκτικής, τα δάση φυκιών του Εύκρατου Ειρηνικού και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι του Τροπικού Ινδικού. Αυτοί οι βιότοποι διαθέτουν την ενδημική τους χλωρίδα και πανίδα και ενσωματώνονται άψογα στην κεντρική δεξαμενή.

Το Oceanarium της Λισαβόνας είναι γνωστό για τη φιλοξενία φεγγαρόψαρων, αραχνοκάβουρων και ενυδρίδων, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία παρατήρησης αυτών των πλασμάτων. Επιπλέον, μια προσωρινή έκθεση με τίτλο “Forests Underwater” του Takashi Amano παρουσιάζει ένα τροπικό ενυδρείο γλυκού νερού με πλούσια υδρόβια φυτά, καθιστώντας το ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε.

Εισιτήρια για το Oceanarium της Λισαβόνας - πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια; Πού μπορείτε να τα αγοράσετε; Και πώς μπορείτε να παρακάμψετε τις μεγάλες ουρές;

Η τιμή των εισιτηρίων για το Ενυδρείο της Λισαβόνας είναι περίπου 25 ευρώ για τους ενήλικες (άνω των 13 ετών) και 15 ευρώ για τα παιδιά από 3 έως 12 ετών (τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν υποχρεούνται να πληρώσουν εισιτήριο). Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν την είσοδο στο ενυδρείο και την πρόσβαση στις μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο στη Λισαβόνα και συνιστάται ιδιαίτερα να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων για να κλείσετε μια βολική ημερομηνία και να παρακάμψετε τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια.

Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online για το Ενυδρείο της Λισαβόνας. Μια δημοφιλής επιλογή είναι ο ιστότοπος “Tiqets”, ο οποίος παρέχει σε αυτή τη σελίδα την ευκολία να κατεβάσετε τα εισιτήριά σας απευθείας στο κινητό σας τηλέφωνο, εξαλείφοντας την ανάγκη εκτύπωσής τους. Απλώς επιδείξτε τα εισιτήρια του smartphone σας στο τμήμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να αποφύγετε την κλασική ουρά.

Υπάρχουν επίσης ειδικά εισιτήρια που περιλαμβάνουν ιδιωτική ξενάγηση στο ενυδρείο της Λισαβόνας. Αυτή η ξενάγηση διαρκεί περίπου δύο ώρες και 15 λεπτά και περιλαμβάνει ξενάγηση από έναν ειδικό ξεναγό εκ μέρους του ενυδρείου. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την ξενάγηση εδώ. Ένας άλλος συνιστώμενος και δημοφιλής ιστότοπος όπου μπορείτε να βρείτε εκ των προτέρων όλους τους τύπους εισιτηρίων για το Ενυδρείο της Λισαβόνας, είναι ο ιστότοπος “Getyourguide” στην επόμενη σελίδα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βρείτε συνδυαστικά εισιτήρια για το ενυδρείο μαζί με άλλα αξιοθέατα στη Λισαβόνα με έκπτωση, όπως εισιτήρια για το Ενυδρείο της Λισαβόνας + το Τελεφερίκ της Λισαβόνας (στην επόμενη σελίδα), εισιτήρια για το Ενυδρείο + τον Ζωολογικό Κήπο της Λισαβόνας (στην επόμενη σελίδα) ή εισιτήρια για το Ενυδρείο + το Μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου (στην επόμενη σελίδα).

Όλες οι επιλογές εισόδου στο Ενυδρείο της Λισαβόνας

Πώς θα πάτε εκεί;

Το Ενυδρείο της Λισαβόνας βρίσκεται στην περιοχή Parque das Nações της Λισαβόνας και ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι ο Oriente, στην κόκκινη γραμμή. Από τον σταθμό του μετρό, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το ενυδρείο σε περίπου 8 λεπτά.

Ακολουθούν όλες οι επιλογές σας για να φτάσετε εκεί:

Μετρό: Κόκκινη Γραμμή προς Oriente

Λεωφορείο: Γραμμές 5, 25, 28, 44, 708, 750, 759, 782 ή 794 προς Oriente

Τρένο: Alfa Pendular και Intercity, διαπεριφερειακά και περιφερειακά τρένα, και γραμμή Azambuja (Λισαβόνα-Azambuja).

Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών της Λισαβόνας εδώ.

Ώρες Λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας του Ενυδρείου της Λισαβόνας είναι καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00.

Συμβουλές και Κριτικές Ταξιδιωτών για Ενυδρείο της Λισαβόνας

  • «Το ενυδρείο είναι καταπληκτικό! Έχει μια τεράστια ποικιλία ψαριών και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων. Με εντυπωσίασε πολύ η τεράστια υποβρύχια σήραγγα που περνάει μέσα από το ενυδρείο. Μια καταπληκτική εμπειρία και συνιστάται ανεπιφύλακτα».
  • «Περάσαμε πολλές ώρες στο ενυδρείο με τα παιδιά. Υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για όλες τις ηλικίες και δραστηριότητες για τα παιδιά. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να φύγουν!».
  • «Η τοποθεσία και ο σχεδιασμός του ενυδρείου είναι πολύ όμορφα και καλά μελετημένα. Είδαμε είδη θαλάσσιων ζώων που δεν είχαμε ξαναδεί. Μια συνιστώμενη εμπειρία, αλλά θα πρέπει να φτάσετε νωρίς γιατί υπάρχουν πολλοί επισκέπτες».
  • «Υπέροχη διασκέδαση για τα παιδιά. Μπορείτε να τελειώσετε τα πάντα σε δύο ώρες».

TOC

Copyrights ©