Как можете да пропуснете дългите опашки пред касите на Версайския дворец и Версайските градини?


Версайският дворец и Версайските градини са сред най-популярните туристически атракции във Франция и във света изобщо, и въпреки че се намират на 40 минути от Париж, много туристи избират да прекарат цял или половин ден там, за да посетят добре поддържаните и красиви градини, които са признати за обект в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Дворецът и градините предлагат чудесно изживяване за посетителите. Можете да се разходите из стотици акри прекрасно озеленени градини и да видите двореца, в който се намират стаи, украсени с впечатляващи стенописи, оригинални мебели от кралско семейство, и др.

Друга популярна атракция във Версайския дворец е шоуто с музикалните фонтани, което се провежда в определени дни в градините. Основните билети не включват достъп до него, необходимо е да закупите специални билети, които включват достъп до грандиозното шоу.

Това е един от най-натоварените обекти в Франция, а ако не искате да чакате дълги часове на опашки за билети, е препоръчително да резервирате билети онлайн с точна дата и час, заобикаляйки дългите опашки пред касата.

В Интернет можете да откриете много уебсайтове, които предлагат онайлн билети за Версайския дворец, с които можете да пропуснете опашките. Уебсайтът “Tiqets” се счита за един от най-популярните уебсайтове за българските туристи. Предлага онлайн билети , като освен това можете да изтеглите билетите директно на мобилния си телефон, без да се налага да ги разпечатвате.

За повече информация как да пропуснете опашките пред Версайският дворец

Какво трябва да знаете преди да си купите билети за Версайския дворец?

  • * Уверете се, че Вашите билети включват директен достъп до Версайският дворец, без да чакате на опашка пред касите (Skip The Line).
  • * Уверете се, че билетите включват достъп до всички места във Версайския музей и цялата земя (Версайския дворец, Трианонските дворци, имението на Мария-Антоанета и, разбира се, градините).
  • *Можете да изберете да закупите билети само за двореца, но повечето посетители избират да закупят билети, които включват достъп до всички места, включително достъп до популярното шоу с фонтани.
  • * Можете също така да намерите ол инклузив билети, които включват достъп до всички места, професионален гид и частен транспорт от центъра на Париж до Версай и обратно. Вижте тук например.
  • * Дигиталните билети са най-добрите! При този тип билети дори не е необходимо да разпечатвате билетите, просто покажете и сканирайте смартфона си с дигиталните билети на входа, и това е всичко.

Кликнете тук за повече информация

Версайски дворец


Версайският дворец наричан накратко Версай, е една от бившите резиденции на френските крале. Намира се в град Версай, днес предградие на Париж, регион Ил дьо Франс.

Версайският дворец е един от най-известните дворци в Европа, разположен е на югозапад от Париж, тясно свързан с живота и управлението на Луи XIV, известен като Кралят Слънце.