Версайски дворец

Как можете да пропуснете опашката пред Версайския дворец?

Какво трябва да знаете преди да си купите билети за Версайския дворец?

* Уверете се, че Вашите билети включват директен достъп до Версайският дворец, без да чакате на опашка пред касите (Skip The Line).

* Уверете се, че билетите включват достъп до всички места във Версайския музей и цялата земя (Версайския дворец, Трианонските дворци, имението на Мария-Антоанета и, разбира се, градините).

*Можете да изберете да закупите билети само за двореца, но повечето посетители избират да закупят билети, които включват достъп до всички места, включително достъп до популярното шоу с фонтани.

* Можете също така да намерите ол инклузив билети, които включват достъп до всички места, професионален гид и частен транспорт от центъра на Париж до Версай и обратно. Вижте тук например.

* Дигиталните билети са най-добрите! При този тип билети дори не е необходимо да разпечатвате билетите, просто покажете и сканирайте смартфона си с дигиталните билети на входа, и това е всичко.

Как можете да пропуснете дългите опашки пред касите на Версайския дворец и Версайските градини?

Версайският дворец и Версайските градини са сред най-популярните туристически атракции във Франция и във света изобщо, и въпреки че се намират на 40 минути от Париж, много туристи избират да прекарат цял или половин ден там, за да посетят добре поддържаните и красиви градини, които са признати за обект в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Дворецът и градините предлагат чудесно изживяване за посетителите. Можете да се разходите из стотици акри прекрасно озеленени градини и да видите двореца, в който се намират стаи, украсени с впечатляващи стенописи, оригинални мебели от кралско семейство, и др.

Друга популярна атракция във Версайския дворец е шоуто с музикалните фонтани, което се провежда в определени дни в градините. Основните билети не включват достъп до него, необходимо е да закупите специални билети, които включват достъп до грандиозното шоу.

Това е един от най-натоварените обекти в Франция, а ако не искате да чакате дълги часове на опашки за билети, е препоръчително да резервирате билети онлайн с точна дата и час, заобикаляйки дългите опашки пред касата.

В Интернет можете да откриете много уебсайтове, които предлагат онайлн билети за Версайския дворец, с които можете да пропуснете опашките. Уебсайтът “Tiqets” се счита за един от най-популярните уебсайтове за българските туристи. Предлага онлайн билети , като освен това можете да изтеглите билетите директно на мобилния си телефон, без да се налага да ги разпечатвате.

Версайски дворец

Версайският дворец наричан накратко Версай, е една от бившите резиденции на френските крале. Намира се в град Версай, днес предградие на Париж, регион Ил дьо Франс.

Версайският дворец е един от най-известните дворци в Европа, разположен е на югозапад от Париж, тясно свързан с живота и управлението на Луи XIV, известен като Кралят Слънце.