Keukenhofbos

Как можете лесно и бързо да влезете в красивия парк "Кукенхоф" в Холандия?

Какво трябва да знаете преди да си купите билети за парка „Кукенхоф“ в Холандия?

* Уверете се, че билетът Ви включва директен достъп до парка „Кукенхоф“, без да се редите на опашка пред касата (Пропуснете опашката).

* Паркът е отворен от 21 март до 12 май 2024 година.

* Много пътешественици избират да закупят билети до парка „Кукенхоф“, включващи трансфер от Ротердам или Хага и обиколка с екскурзовод. Можете да намерите повече подробности на следващата страница.

* Препоръчително е да пристигнете в парка възможно най-рано, за да имате достатъчно време за разходка из комплекса, без да бързате. Пристигането в парка е сравнително лесно и до него можете да стигнете с личен автомобил или обществен транспорт от Амстердам и цяла Холандия.

* Силно препоръчваме да закупите дигитални билети, които Ви позволяват да влезете с мобилния си телефон, без да е необходимо да отпечатвате билетите си (просто показвате смартфона си на входа и влизате).

Паркът „Кукенхоф“ в Холандия (Keukenhof) е една от най-известните и зрелищни туристически атракции в света. Всяка година само за около два месеца (тази година ще бъде от 21 март до 12 май 2024 г.) градините са отворени за посетители и предлагат уникално и цветно изживяване сред милиони цветя, особено известните лалета на Холандия. Милиони туристи от цял свят посещават градините всяка година, включително много пътници от България, които не искат да пропуснат това страхотно изживяване.

Паркът, разположен на около 45 минути път с кола от Амстердам, се счита за най-голямата цветна градина в света и всяка година в него се засаждат милиони нови цветя. Тази страхотна градина, включваща красиви пътеки и езера, е заобиколена от цветя. Има и увеселителен парк, подходящ за деца, „Лебедово езеро“, зони за хранене и различни атракции, подходящи за семейства с деца.

Това е едно от най-натоварените места в Холандия. Тъй като е отворен само през два месеца в годината, винаги е пълно с посетители. Опашките пред касите за билети също са много дълги и може да чака около един час или повече за закупуване на билет. За да спестите време в прекарване по дълги опашки, силно се препоръчва да закупите билети предварително по Интернет. Това е най-популярният и препоръчителен начин за закупуване на билети за „Кукенхоф“.

Съществуват много уебсайтове, продаващи билети за парка „Кукенхоф“, предлагащи възможност да заобиколите опашките. Силно препоръчваме да изберете надежден и познат уебсайт с удобна и достъпна услуга за поддръжка, която предлага дигитални билети, без да е необходимо да отпечатвате билета си, така че всичко, което трябва да направите, е да имате сканирано копие на Вашия билет на Вашия смартфон, когато сте на входа на парка.

Keukenhofbos

„Кукенхоф“ е парк с цветни градини в град Лисе, провинция Южна Холандия, Нидерландия, намиращ се между Амстердам и Лайден. Градините в „Кукенхоф“ са разположени точно срещу замъка Кукенхоф, построен през 1642 г. Те са най-големите в света, затова паркът е наричан още Градина на Европа.

Известен е с празниците, които се провеждат през пролетта. За първи път е организирано изложение през 1949 г. В края на парка „Кукенхоф“ има вятърна мелница. Всяка година се селектират около 7 милиона цветни луковици от около 800 вида лалета и се засяват на площ от 32 хектара.