Колизеум в Рим

Как можете да пропуснете опашката до Колизеума в Рим?

Какво трябва да знаете преди да си купите билети за Колизеума?

* Уверете се, че Вашите билети включват директен достъп до Колизеума, без да чакате на опашка пред касите (Skip the line).

* Уверете се, че билетите Ви включват безплатен достъп до Римския форум и хълма Палатин.

* Силно препоръчително е да купите билети, които включват и достъп до първия и втория етаж на Колизеума, както и до етажа на Арената.

* Дигиталните билети са най-добрите! При този тип билети дори не е необходимо да разпечатвате билетите, просто покажете и сканирайте смартфона си с дигиталните билети на входа, и това е всичко.

Как можете да пропуснете дългите опашки пред Колизеума в Рим?

Колизеумът е сърцето на всяко пътуване до Рим. Великолепието на великата и славна империя, която е съществувала стотици години в историята. Не можете да посетите Рим, без да посетите този впечатляващ монумент.

Колизеумът е една от най-популярните атракции за туристите в Рим, много от които минават през мазето на Арената, както и през първия и втория етаж.

Това е един от най-натоварените обекти в Рим, а ако не искате да чакате дълги часове на опашки за билети, е препоръчително да резервирате билети онлайн с точна дата и час, заобикаляйки дългите опашки пред касата.

Съществуват много уебсайтове в Интернет, които предлагат билети за Колизеумът и съвети как да заобиколите опашките. Уебсайтът „Tiqets“ например се счита за един от най-популярните уебсайтове за българските туристи. Той предлага онлайн билети за Колизеумът и предлага възможност за изтегляне на билети директно на мобилния телефон, без да се налага да ги разпечатвате.

Колизей

Колизеят е най-пространният и най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим, започнат от Веспасиан между 70 и 72 г. и завършен през 80 г. от Тит, като някои допълнителни промени са направени по времето на Домициан.

Той е сред най-популярните туристически забележителности на град Рим и продължава да бъде свързан с Римокатолическата църква, като ежегодно на Разпети петък папата води факелно шествие, започващо в района на Колизея.