Как можете да пропуснете дългите опашки пред Колизеума в Рим?


Колизеумът е сърцето на всяко пътуване до Рим. Великолепието на великата и славна империя, която е съществувала стотици години в историята. Не можете да посетите Рим, без да посетите този впечатляващ монумент.

Колизеумът е една от най-популярните атракции за туристите в Рим, много от които минават през мазето на Арената, както и през първия и втория етаж.

Това е един от най-натоварените обекти в Рим, а ако не искате да чакате дълги часове на опашки за билети, е препоръчително да резервирате билети онлайн с точна дата и час, заобикаляйки дългите опашки пред касата.

Съществуват много уебсайтове в Интернет, които предлагат билети за Колизеумът и съвети как да заобиколите опашките. Уебсайтът „Tiqets“ например се счита за един от най-популярните уебсайтове за българските туристи. Той предлага онлайн билети за Колизеумът и предлага възможност за изтегляне на билети директно на мобилния телефон, без да се налага да ги разпечатвате.

За повече информация как да пропуснете опашките пред Колизеума

Какво трябва да знаете преди да си купите билети за Колизеума?


  • * Уверете се, че Вашите билети включват директен достъп до Колизеума, без да чакате на опашка пред касите. (Skip the line).
  • * Уверете се, че билетите Ви включват безплатен достъп до Римския форум и хълма Палатин.
  • * Силно препоръчително е да купите билети, които включват и достъп до първия и втория етаж на Колизеума, както и до етажа на Арената.
  • * Дигиталните билети са най-добрите! При този тип билети дори не е необходимо да разпечатвате билетите, просто покажете и сканирайте смартфона си с дигиталните билети на входа, и това е всичко.
Кликнете тук за повече информация

Колизей


Колизеят е най-пространният и най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим, започнат от Веспасиан между 70 и 72 г. и завършен през 80 г. от Тит, като някои допълнителни промени са направени по времето на Домициан.

С възможност да побере 50 хил. зрители, Колизеят е използван за гладиаторски борби, както и за други зрелища, като имитации на морски битки, лов на животни, екзекуции, възстановки на битки и драми с митологични сюжети.

Макар че в наши дни е частично разрушен от земетресения и извличане на каменни блокове, Колизеят остава един от главните символи на Римската империя и нейните инженерни постижения.

Той е сред най-популярните туристически забележителности на град Рим и продължава да бъде свързан с Римокатолическата църква, като ежегодно на Разпети петък папата води факелно шествие, започващо в района на Колизея.