Οι καλύτερες κρουαζιέρες στον Σηκουάνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κρουαζιέρες στον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε κράτηση για μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα;

* Σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με ξεναγό. Αυτό θα κάνει την κρουαζιέρα σας πιο ευχάριστη και απολαυστική.

* Σας προτείνουμε να αγοράσετε μια κρουαζιέρα με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ακυρώσετε την κρουαζιέρα σας χωρίς να πληρώσετε τίποτα.

* Σας προτείνουμε να επιλέξετε μια ιστοσελίδα που προσφέρει ψηφιακά εισιτήρια. Με αυτό το είδος εισιτηρίου δεν θα χρειαστεί να τυπώσετε τίποτα αλλά απλά να τα δείξετε στο κινητό σας.

Ποιες είναι οι καλύτερες κρουαζιέρες στον Σηκουάνα, στο Παρίσι και πως μπορείτε να κάνετε μια κράτηση εκ των προτέρων;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε το Παρίσι, είναι μέσω μιας εξαιρετικής κρουαζιέρας στον Σηκουάνα, ο οποίος είναι ο κύριος ποταμός της πόλης. Αυτή η κρουαζιέρα μάλιστα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους Έλληνες τουρίστες που επισκέπτονται το Παρίσι.

Υπάρχουν αρκετές κρουαζιέρες στον Σηκουάνα που μπορούν να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους τουρίστες. Μια από τις πιο δημοφιλείς και περιζήτητες είναι η κρουαζιέρα "Bateaux Mouches", η οποία διαρκεί μία ώρα και δέκα λεπτά και περνάει μπροστά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Παρισιού όπως τον Πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και άλλα.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα που συνδυάζει επιπλέον δραστηριότητες όπως κρουαζιέρα με ποτό, κρουαζιέρα με βραδινό και κρουαζιέρα με ξεναγό.

Επίσης μπορείτε να βρείτε κρουαζιέρες που συνδυάζουν μια επίσκεψη σε άλλα αξιοθέατα του Παρισιού όπως κρουαζιέρα με επίσκεψη στην Αψίδα του Θριάμβου, κρουαζιέρα με επίσκεψη στους Κήπους των Βερσαλλιών, κρουαζιέρα και επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ ή κρουαζιέρα και επίσκεψη στην Disneyland.

Οι κρουαζιέρες στον Σηκουάνα είναι πολύ δημοφιλείς επομένως καλό θα ήταν να κλείσετε τα εισιτήρια σας όσο το δυνατόν νωρίτερα έτσι ώστε να βρείτε την ημερομηνία και την ώρα που σας βολεύει. Μπορείτε να κάνετε μια κράτηση για κρουαζιέρα εκ των προτέρων, μέσω του διαδικτύου σε ιστοσελίδες όπως το "Tiqets" αλλά και αλλού.

Ο Σηκουάνας είναι ένας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας. Έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών, κυρίως στην πόλη του Παρισιού.

Το όνομα «Σηκουάνας» προέρχεται από το λατινικό Sequana, που με τη σειρά του προέρχεται από το κελτικό Sicauna, η ρίζα του οποίου σημαίνει «ιερός» και η κατάληξη -onna δηλώνει «πηγή, ποταμός». Στην περιοχή που αποτελεί τώρα τη Νορμανδία, ο Σηκουάνας ήταν γνωστός ως Rodo ή Roto, παραδοσιακές κελτικές ονομασίες για ποταμούς, όπως για παράδειγμα ο Ροδανός.