Πύργος του Άιφελ

Ο απόλυτος οδηγός για να επισκεφτείτε τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι!

Πώς να αποφύγετε την ουρά και να μπείτε γρήγορα στον Πύργο του Άιφελ; Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια; Τι διαφορές έχουν τα εισιτήρια; Πώς να πάτε εκεί; Τι συμβουλές και προτάσεις μοιράζονται πολλοί ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν ήδη επισκεφτεί αυτό το μέρος; Εδώ είναι ο καλύτερος οδηγός για να επισκεφτείτε τον παγκοσμίως γνωστό Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι!

Αδάμ Δούκας

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το πιο διάσημο σύμβολο που σχετίζεται με το Παρίσι και το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην πόλη. Όταν χτίστηκε, το 1887, ο πύργος αποτελούσε ένα από τα ψηλότερα κτήρια στον κόσμο και ακόμα και σήμερα, παρότι υπάρχουν κτήρια που τον έχουν ξεπεράσει σε ύψος, αποτελεί ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο και δύσκολα θα βρείτε κάποιον τουρίστα στο Παρίσι που δεν τον έχει επισκεφτεί.

Δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση λοιπόν οι μεγάλες ουρές στην είσοδο και τα εκδοτήρια, κάθε μέρα και σε όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται κάποιος να μείνει χωρίς εισιτήριο. Επομένως, καλό θα ήταν να παραγγείλει το εισιτήριο του εκ των προτέρων έτσι ώστε να επιλέξετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε.

Υπάρχουν διάφορα είδη εισιτηρίων και επιλογών έτσι ώστε να ανεβείτε στην κορυφή. Στον ακόλουθο οδηγό, θα σας παρουσιάσουμε όλες τις διαφορετικές επιλογές και τον γρηγορότερο τρόπο για να αποκτήσετε τα εισιτήρια. Επομένως, αφιερώστε λίγα λεπτά και ας ξεκινήσουμε.

Άνοδος στον Πύργο του Άιφελ: Τι επιλογές έχετε;

Καταρχήν, θα πρέπει να αποφασίσετε πόσο ψηλά επιθυμείτε να ανεβείτε – μόνο στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο; Ή μέχρι τον τελευταίο όροφο (λέγεται και Κορυφή); Δεύτερον, θα πρέπει να επιλέξετε αν θα πάτε με τον ασανσέρ ή τις σκάλες. Προσοχή: Αν αγοράσετε ένα εισιτήριο για την Κορυφή (τον τελευταίο όροφο), περιλαμβάνεται η είσοδος στον δεύτερο όροφο και δεν χρειάζεται να αγοράσετε δύο εισιτήρια.

Τιμές εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ: Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια; Πως μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές;

Όπως έχετε δει, υπάρχουν διάφορα είδη εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ και οι τιμές ποικίλουν αναλόγως. Τα φτηνότερα εισιτήρια σας επιτρέπουν να ανεβείτε με τις σκάλες στον δεύτερο όροφο, ενώ τα πιο ακριβά περιλαμβάνουν πρόσβαση στον τελευταίο όρο (την Κορυφή) μέσω του ασανσέρ.

Ότι εισιτήρια και αν επιλέξετε, σας συνιστούμε να τα αγοράσετε όσο νωρίτερα γίνεται, μέσω του διαδικτύου. Αυτό σας επιτρέπει να κλείσετε ημερομηνία και ώρα που σας βολεύει αλλά και να διασφαλίσετε το είδος του εισιτηρίου που επιθυμείτε. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα.

Η καλύτερη συμβουλή: Όντας το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Γαλλική πρωτεύουσα, ο Πύργος του Άιφελ έχει κίνηση όλο τον χρόνο, με μεγάλες ουρές ανθρώπων που περιμένουν να μπουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αναμονή, η οποία φτάνει μέχρι και την μία ώρα, σε μεγάλες ουρές είναι να αγοράσετε ένα εισιτήριο που περιλαμβάνει ξενάγηση.

Αυτά τα εισιτήρια είναι λίγο πιο ακριβά αλλά περιλαμβάνουν επαγγελματική ξενάγηση από ένα ντόπιο ξεναγό αλλά και άμεση είσοδο χωρίς αναμονή σε ουρές. Θα πρέπει να κλείσετε αυτά τα εισιτήρια στο διαδίκτυο, αρκετά νωρίτερα.

Πολλές γνωστές ιστοσελίδες προσφέρουν εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ που περιλαμβάνουν ξενάγηση. Η ιστοσελίδα "Tiqets" για παράδειγμα, είναι πολύ δημοφιλής για τους ταξιδιώτες και προσφέρει εδώ διάφορα είδη εισιτηρίων, όπως αυτά με τα οποία αποφεύγετε τις ουρές και περιλαμβάνουν και ξεναγό.

Η εξαιρετική ιστοσελίδα "GetYourGuide" επίσης προσφέρει σε αυτή την σελίδα μια μεγάλη ποικιλία εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ τόσο για τον δεύτερο όροφο αλλά και την Κορυφή. Επίσης, αυτή η ιστοσελίδα προσφέρει διάφορα εισιτήρια τα οποία συνδυάζουν μια επίσκεψη κατά την διάρκεια της ημέρας και μια κατά την διάρκεια της νύχτας μαζί με μια κρουαζιέρα στο ποτάμι ή άλλα αξιοθέατα και δραστηριότητες.

Πόσο κοστίζει λοιπόν; Λοιπόν, η τιμή των εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ ξεκινάει από 42 Ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με τον θα ανεβείτε με τις σκάλες, θα πάτε με το ασανσέρ, αν θα πάτε μέχρι τον δεύτερο όροφο ή μέχρι τον τελευταίο όροφο. Υπάρχουν εκπτώσεις για νεότερους επισκέπτες και άτομα με αναπηρίες. Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες σε αυτή την σελίδα.

Πύργος του Άιφελ Εισιτήρια

Πότε να τον επισκεφτείτε;

Εκτός από ιδιαίτερες ημέρες. Ο Πύργος του Άιφελ είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες κάθε μέρα του χρόνου από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 11:45 μ.μ.

מגדל אייפל

Πώς να πάτε στον Πύργο του Άιφελ;

Ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στην καρδιά της τουριστικής περιοχής. Αν κάνετε την βόλτα σας στην Champs-Élysées, περάσετε το μουσείου του Λούβρου, κτλ., μπορείτε να φτάσετε στον Πύργο σε μισή ώρα με τα πόδια.

Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε δημόσιες συγκοινωνίες, εδώ είναι οι διαθέσιμες επιλογές σας:

Με Μετρό: Μπορείτε να πάρετε το μετρό (υπόγειο σιδηρόδρομο) και πιο συγκεκριμένα τις γραμμές 6 ή 9 και να βγείτε στον σταθμό Trocadéro.

Με λεωφορείο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο λεωφορείων του Παρισιού, και πιο συγκεκριμένα τις γραμμές 42, 69, 82 ή 87 και να κατεβείτε στην στάση Champ-de-Mars. Αν πάρετε τις γραμμές 22, 30, 32, 63 ή 72, κατεβείτε στην στάση Trocadéro.

Με Τρένο RER: Το τρένο RER του Παρισιού φτάνει στον Πύργο του Άιφελ μέσω της γραμμής C. Κατεβείτε στην στάση Champ-de-Mars.

Η εφαρμογή Google Maps έχει όλες τις πληροφορίες για να φτάσετε στον Πύργο του Άιφελ με όποιο τρόπο επιθυμείτε (με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή δημόσιες συγκοινωνίες).

Προτάσεις και συμβουλές από πραγματικούς ταξιδιώτες για να επισκεφτείτε τον Πύργο του Άιφελ

"Απίστευτη και εντυπωσιακή θέα! Δεν μπορείς να σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες. Μην χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στην κορυφή, παρά τις ουρές και τον πολύ κόσμο ".

"Ένα μέρος με πολλή κίνηση. Θα πρέπει να φτάσετε νωρίς το πρωί ή αλλιώς την νύχτα ".

"Δεν είναι αναγκαίο να φτάσετε στον τελευταίο όροφο— η θέα από την Κορυφή είναι απίστευτη, αλλά και αυτή από τον δεύτερο όροφο είναι εξίσου εντυπωσιακή και σίγουρα ικανοποιητική ".

"Υπάρχουν μαγαζιά με σουβενίρ και μια καφετέρια στον δεύτερο όροφο. Όπως φαντάζεστε. Οι τιμές είναι πολύ ακριβές. Καλύτερα να περιμένετε και να φάτε μετά την επίσκεψη σας σε ένα από τα πολλά εστιατόρια στους κοντινούς δρόμους ".

"Οι ουρές στα εκδοτήρια και στην είσοδο είναι εξωφρενικές. Αν δεν θέλετε να περάσετε ώρες στην αναμονή, κλείστε εισιτήρια εκ των προτέρων ".

"Θα πρέπει να κλείσετε εισιτήρια τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα, μερικές φορές εξαντλούνται γρήγορα ".

Πύργος του Άιφελ
4.6
מבוסס על 371048 ביקורות
powered by Google
Damiano SpinelliDamiano Spinelli
11:03 19 Sep 23
João PalmaJoão Palma
10:59 19 Sep 23
Εξαιρετική
László TerjékLászló Terjék
10:58 19 Sep 23
Paimo van jawaPaimo van jawa
10:55 19 Sep 23
Συγγνώμη, μπόρεσα να κάνω ποδήλατο εδώ μόνο αφού είχα ταξιδέψει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.Ακόμα και τότε, απλώς περάστε και τραβήξτε μια φωτογραφία κάτω από αυτό. Στη συνέχεια συνεχίστε το ταξίδι νότια, καταλήγοντας στο Ραμπάτ του ΜαρόκουΤο όνειρο να δούμε τη διάσημη γαλλική εικόνα απέδωσε καρπούςΧαιρετίσματα δύο πετάλια
Pathy MawetePathy Mawete
10:51 19 Sep 23
GiadaGiada
11:04 14 Sep 23
Megha SoniMegha Soni
11:01 14 Sep 23
Όχι τόσο καλό, όσο φαίνεται στις φωτογραφίες. Πρέπει να ελέγξετε με την εποχή και να αποφύγετε ειδικά τα Σαββατοκύριακα, να επισκεφθείτε μόνο τη νύχτα
Varghese T PVarghese T P
11:01 14 Sep 23
Ammar AlasadAmmar Alasad
10:48 14 Sep 23
Ρομαντικό ❤️
Marielos SuarezMarielos Suarez
10:42 14 Sep 23
Αξέχαστος
Kimberley-Ann YorkKimberley-Ann York
11:02 09 Sep 23
Πρώτη φορά βλέπω αυτό το όμορφο ορόσημο με τα μάτια μου. Πολύ υπέροχο! Ωστόσο φαίνεται σκουριασμένο. Θα μπορούσε να είναι καλύτερο χρώμα 😎 Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να ανεβείτε στην κορυφή! Ισως την επόμενη φορά.
Yeonsoo KimYeonsoo Kim
10:56 09 Sep 23
François AdrFrançois Adr
10:41 09 Sep 23
Cheikh ibra NdiayeCheikh ibra Ndiaye
10:33 09 Sep 23
Karolina SołtysiakKarolina Sołtysiak
10:33 09 Sep 23
sira camara martinezsira camara martinez
11:06 04 Sep 23
Συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε μέσα. εντυπωσιακό και υπέροχο
GeorgeGeorge
11:02 04 Sep 23
Το καλύτερο μέρος για να επισκεφθείτε στο Παρίσι μακράν. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και παραλείψτε τα μουσεία και πηγαίνετε εδώ!
Julie 'Julie '
10:54 04 Sep 23
Luis FidelLuis Fidel
10:46 04 Sep 23
Θεαματικός! Αλλά πρέπει να πας με το ένα χέρι μπροστά και ένα πίσω, αλλιώς θα βγεις έξω χωρίς το πορτοφόλι σου.
Andreas KottkeAndreas Kottke
10:45 04 Sep 23
Ήταν υπέροχο εδώ στις 04.09. Ρομαντικά ο Τ.Β πρότεινε. Ακόμα περιμένει απάντηση.
Patricia VillasantePatricia Villasante
11:03 30 Aug 23
Πήγαμε Δευτέρα, τέλη Αυγούστου, το πρωί. Χωρίς αναμονή για αγορά εισιτηρίου και χωρίς μεγάλες ουρές για την κορυφή.Εκπληκτική θέα, αξίζει τον κόπο.Το απόγευμα η καθυστέρηση είναι διαφορετική, έχετε επίσης το πλεονέκτημα να βλέπετε την πόλη τη μέρα και φωτισμένη τη νύχτα.Το πρωί λίγα άτομα στην κορυφή, εξαιρετική θέα, και φωτογραφίες, καθώς και ηρεμία.
l'espoir fait vivrel'espoir fait vivre
10:49 30 Aug 23
Αυτό δεν είναι καθαρό
Panagiotis StratosPanagiotis Stratos
10:47 30 Aug 23
Ένα μοναδικό μνημείο.
MateoMateo
10:41 30 Aug 23
Αν έρθετε στο Παρίσι κάντε τον κόπο να επισκεφτείτε το πιο διάσημο μνημείο του
Marcelo KunstMarcelo Kunst
11:02 25 Aug 23
DONI IxtiyarovichDONI Ixtiyarovich
11:00 25 Aug 23
David SDavid S
11:00 25 Aug 23
Simone AntonelliSimone Antonelli
10:58 25 Aug 23
Fausto BarcellaFausto Barcella
10:53 25 Aug 23
Vitalii OmelianchukVitalii Omelianchuk
11:01 20 Aug 23
Η μαγική δύναμη του πύργου τραβάει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.Πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά
A OrgazA Orgaz
10:58 20 Aug 23
Είναι όμορφο
MaikMaik
10:52 20 Aug 23
Nayon HassanNayon Hassan
10:52 20 Aug 23
ILIAS FOTOPOULOSILIAS FOTOPOULOS
23:09 01 Aug 23
Ο πασίγνωστος Πύργος του Άιφελ είναι μια δραστηριότητα για όλους όσους έχουν την ευκαιρία να τον επισκεφτούν. Η θέα από τον Τρίτο όροφο δεν περιγράφεται σου κόβεται η ανάσα. Καλό είναι να πάτε προς το απόγευμα να πετύχετε το ηλιοβασίλεμα. Ήταν φανταστική εμπειρία!!!
Giorgos MosaidisGiorgos Mosaidis
14:15 01 Aug 23
Το μόνο κακό οι μεγάλες ουρές και ότι κλείνουν συχνά τον 3ο όροφο, για τον οποίο δεν μπορείς να βγάλεις εισιτήριο μέσω internet, οπότε μπορεί να περιμένεις 2 μισή ώρες και στο τέλος να μην καταφέρεις να πας (στον 3ο)…..
Nikos KalaitzoglouNikos Kalaitzoglou
12:48 11 Jul 23
Νούμερο ενα προορισμος Παρισιού! Μια επισκεψη δεν αρκει για να τον χορτάσεις. Μοναδικός, επιβλητικός, μαγευτικός! Σας προτεινω να κατεβειτε στη σταση μετρό Trocadero (πλησιεστερη σταση μετρο για Πυργο) γιατι η θέα ειναι μοναδικη απο εκει και θα βγαλετε τελειες φωτογραφιες με την οικογενεια! Επισης σας προτεινω να κλεισετε online εισιτηρια, γλυτωνετε μεγαλη ουρα. Σας το λεω εγω που επισκεφθηκα τον Πυργο Κυριακη απογευμα. Ευτυχως ειχα κλεισει εισιτηρια στην επισημη σελιδα του Πυργου. Σας προτεινω επισης τη σελιδα bateauxparisiens να κλεισετε κρουαζιερα στον ποταμό ειτε απογευμα ειτε βραδυ στις 20.30. Ζωντανη μουσικη, κρασακι, διάφορα πιάτα, ο Πυργος ειναι μοναδικος απο το καραβακι οταν σκοτεινιαζει οπως φαινεται και στις φωτο. Αυτες ειναι εμπειριες που θα σας μεινουν μια ζωή!
Tet AtsTet Ats
09:16 11 Jul 23
Ένα θαυμάσιο αξιοθέατο σύμβολο ολόκληρης της χώρας.Αξίζει να το επισκεφτείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.Ακόμη και όταν δεν λειτουργεί η είσοδος για να ανέβεις στον Πύργο του Άιφελ αξίζει να έρθεις για τον περιβάλλοντα χώρο!Χρειάζεται προαγορα εισιτηρίων ώστε η πρόσβαση προς τους ορόφους του Πύργου να γίνει χωρίς ταλαιπωρία.
Μαρια ΚαραΜαρια Καρα
12:32 01 Jul 23
Διαθέτει και εστιατόριο, αρκετά ακριβό βέβαια, αλλά μπορείς με το κατάλληλο εισιτήριο να ανέβεις μέχρι και τον τελευταίο όροφο με το ασανσέρ. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 60-200 ανάλογα τι σου παρέχουν και από που θα τα κλείσεις.
Cinema Lover (TubeHD)Cinema Lover (TubeHD)
20:19 08 Jun 23
Μαγικά, δεν υπάρχουν λόγια, πρέπει να το ζήσεις!
I. ChantzisI. Chantzis
19:22 11 May 23
Τι να πρωτοπώ για αυτό το απίστευτο αξιοθέατο. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα μέσα από το βαγόνι του μετρό πλησιάζοντας στον σταθμό αποβίβασης έπαθα πλάκα. Η ομορφιά του δεν υπάρχει. Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί κάποιος να τον δει και να τον φωτογραφήσει!!!
Prince JoPrince Jo
22:49 11 Feb 23
Μοναδικός! Το νούμερο ένα σημείο κατατεθέν του Παρισιού! Πάντοτε για επίσκεψη πρέπει να κάνεις προαγορά εισιτηρίου, αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις επί ώρες στις ουρές… Συμβουλή, πρέπει οπωσδήποτε να πας το καλοκαίρι την Ημέρα της Βαστίλης, το πρωί στην παρέλαση και το μεσημέρι να πιάσεις από τους πρώτους θέση στο πάρκο!
Ilias GkoufasIlias Gkoufas
13:47 08 Feb 23
Εξαιρετικό αξιοθέατο, σημείο αναφοράς του Παρισίου. Νομίζω ότι αξίζει να ανέβεις στον πύργο το βράδυ γιατί η θέα με όλα αυτά τα φώτα της πόλης είναι πολύ εντυπωσιακή.
Τι να πω για το σήμα κατατεθέν του Παρισιού!!!!!Κλείσαμε ηλεκτρονικό εισιτήριο στις 5μ.μ,για να τον δούμε και στις δύο "φάσεις"….Σαφώς και φωτισμένος είναι φαντασμαγορικός!!!!Και για να ολοκληρωθεί η εμπειρία αποφασίσαμε να ανέβουμε με τα σκαλιά….Δυστυχώς τον Ιανουάριο λόγω έργων επιτρεπόταν η είσοδος μέχρι τον δεύτερο όροφο…Αίσθηση και εμπειρία μοναδική!!!!!!
Εμβληματικό αξιοθέατο στο κέντρο του Παρισιού. Αν και πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την αισθητική του, δεν παύει να είναι ένα ξεχωριστό έργο και το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Τον απολαμβάνει κανείς από χαμηλά ιδίως από το Τροκαντερό. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία για να ανέβεις στην κορφή του… Εάν όμως την αντέχετε, η εμπειρία και η θέα ίσως σας αποζημιώσουν!Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 324 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.000 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.
Kostas StavridisKostas Stavridis
20:55 05 Nov 22
Ένα αξιοθέατο μαγευτικό, το οποίο σε συναρπάζει η διαφορετική αρχιτεκτονική του και το ύψος του. Αξίζει αρκετά να το δείτε βράδυ με φώτα. Οπωσδήποτε θα πρέπει να ανεβείτε να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα όταν είστε πάνω στον πύργο.
Μοναδική εμπειρία. Αν αντέχετε να ανεβείτε από τη σκάλα. Το ασανσέρ έχει μεγάλες αναμονες. Οι ουρές είναι ξεχωριστές. Η θέα εννοείται πως αποζημιώνει. Το βράδυ μετά τις 22.00 και κάθε μία ώρα για δέκα λεπτά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα με τα λαμπιόνια που αναβοσβηνουν.
js_loader