Ватикански музеи

Как можете да пропуснете опашката пред музеите на Ватикана?

Какво трябва да знаете преди да си купите билети за музеите във Ватикана?

* Уверете се, че Вашите билети включват директен достъп до Ватиканския музей и Сикстинската капела, без да чакате на опашка пред касите (skip the line).

* Уверете се също, че Вашите билети включват неограничено време във Ватиканските музеи.

Силно препоръчително е при покупка на билети да се добавят слушалки с подробни указания. Това ще добави много към Вашето изживяване.

* Дигиталните билети са най-добрите! При този тип билети дори не е необходимо да разпечатвате билетите, просто покажете и сканирайте смартфона си с дигиталните билети на входа, и това е всичко.

Как можете да пропуснете дългите опашки пред музеите на Ватикана и Сикстинската капела?

Посещението на Ватиканския музей е задължително за всеки турист в Рим. Великолепните и впечатляващи сгради, атмосферата и дългата и завладяваща история на това място правят посещението на Ватикана страхотно преживяване.

Ватикана се състои от няколко различни области, включително Ватиканския музей, Сикстинската капела, Ватиканските градини, базиликата „Свети Петър“, и др. За всеки обект се изисква отделен вход и карта.

Това е един от най-натоварените обекти в Рим, а ако не искате да чакате дълги часове на опашки за билети, е препоръчително да резервирате билети онлайн с точна дата и час, заобикаляйки дългите опашки пред касата.

Съществуват много уебсайтове в Интернет, които предлагат билети за Ватиканския музей и съвети как да заобиколите опашките. Уебсайтът „Tiqets“ например се счита за един от най-популярните уебсайтове за българските туристи. Той предлага онлайн билети за Ватикана и предлага възможност за изтегляне на билети директно на мобилния телефон, без да се налага да ги разпечатвате.

Ватиканските музеи са обществени музеи във Ватикана. През 2013 г. са осмите най-посещавани музеи в света с близо 5,5 млн. посетители.

Папа Юлий II основава музеите през 16 век. Това изключително културно и историческо богатство, собственост само на 80 души, наброява 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Сикстинската капела и Стаите на Рафаело са задължителните спирки при обиколката на Ватиканските музеи.