Μουσεία Βατικανού

Πώς να αποφύγετε τις ουρές στα Μουσεία του Βατικανού;

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού;

* Βεβαιωθείτε ότι τα εισιτήρια σας περιλαμβάνουν απευθείας πρόσβαση στο Μουσείο του Βατικανού και στην Καπέλα Σιξτίνα χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε στα εκδοτήρια (Skip the line).

* Μπορεί να θελήσετε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριο Roma Pass, το οποίο μπορεί να σας προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις για πολλά αξιοθέατα της Ρώμης και δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Βεβαιωθείτε ότι τα εισιτήρια σας περιλαμβάνουν απεριόριστο χρόνο παραμονής στα Μουσεία του Βατικανού.

* Συνιστάται να προσθέσετε ακουστικά με λεπτομερή ξενάγηση όταν αγοράζετε τα εισιτήρια σας. Αυτό θα κάνει την εμπειρία σας ακόμα καλύτερη.

* Τα ψηφιακά εισιτήρια είναι τα καλύτερα! Με αυτά τα εισιτήρια, δεν θα χρειαστεί ούτε να τα τυπώσετε, απλά δείξτε τα και σκανάρετε τα με το smartphone σας και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.

Πως μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων στα μουσεία του Βατικανού και στην Καπέλα Σιξτίνα;

Μια επίσκεψη στο Μουσείο του Βατικανού επιβάλλεται για κάθε τουρίστα στην Ρώμη. Τα εντυπωσιακά και επιβλητικά κτήρια, η ατμόσφαιρα και η μεγάλη κι απίστευτη ιστορία του κάνουν την επίσκεψη στο Βατικανό μια φανταστική εμπειρία.

Το Βατικανό αποτελείται από διάφορες περιοχές όπως το Μουσείο του Βατικανού, η Καπέλα Σιξτίνα, οι Κήποι του Βατικανού, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και άλλα. Σε όλα αυτά τα μέρη απαιτείται ξεχωριστή κάρτα και έχουν διαφορετική είσοδο.

Είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη στην Ρώμη και αν δεν θέλετε να περάστε πολύ ώρα στα εκδοτήρια εισιτηρίων, καλό θα ήταν να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο διαδίκτυο για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα έτσι ώστε να προσπεράσετε τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια.

Τα Μουσεία Βατικανού που στεγάζονται εντός του Βατικανού στη Ρώμη, είναι συγκρότημα μερικών εκ των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα.

Για να τα θαυμάσει, ο επισκέπτης περνά από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι πασίγνωστα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες (frescoes). Τα μουσεία ιδρύθηκαν από τον Πάπα Ιούλιο Β’ στις αρχές του 16ου αιώνας.