A legjobb folyami hajóutak a Szajnán

Hogyan válasszuk ki a legjobb folyami hajóutat a párizsi Szajnán? és Mit érdemes tudnia, mielőtt lefoglalja a hajóutat?

Mit érdemes tudnia, mielőtt lefoglalja hajókirándulását a Szajnán?

* Ajánlott idegenvezetővel utazni. Ez érdekesebbé és élvezetesebbé teszi a hajóutat.

* Ajánlott a visszaváltható jegyek opcióval rendelkező hajókirándulást választani. Így lemondhatja a hajóutat anélkül, hogy külön fizetnie kellene a lemondásért.

* Ajánlott olyan weboldalt választani, amely digitális jegyeket kínál. Ezzel a jegytípussal nem kell kinyomtatnia semmit, csak bemutatja a jegyét a mobilján, és kész.

Melyek a legjobb folyami hajóutak Párizsban és hogyan lehet előre lefoglalni az utat?

Párizs megismerésének egyik legjobb módja a párizsi Szajnán, a város fő folyóján történő hajókirándulások egyike. Ez az egyik legnépszerűbb tevékenység a turisták körében Párizsban.

Jó néhány folyami hajóút közül választhatunk a Szajnán, amelyek mind nagyszerű élményt nyújtanak a turistáknak Párizsban. Az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb a "Bateaux Parisiens" sétahajózás, amely körülbelül 1 óra és 10 perces sétahajózást kínál, és áthalad Párizs legnépszerűbb helyszínei mellett: az Eiffel-torony, a Louvre és még sok más közelében hajózhatunk.

Lehetőség van olyan hajózásra is a Szajnán, amely további tevékenységeket kombinál, mint például hajókázás italokkal, vacsorával vagy idegenvezetéssel.

Olyan körutazásokat is találhat, amelyek más párizsi látnivalók meglátogatásával kombinálhatók, mint például körutazás + Diadalív, körutazás + Versailles-i kertek, körutazás + Eiffel-torony vagy körutazás + Disneyland Paris.

A Szajna körutazások nagyon népszerűek, ezért érdemes minél előbb megvásárolni a jegyeket. A hajókirándulásokat előre le lehet foglalni az interneten keresztül az olyan oldalakon, mint a "Tiqets" és még sok más oldalon.

A Szajna folyó Franciaország területén, az ország legismertebb, legjelentősebb folyója. Neve a kelta Sicauna szóból származik, jelentése „szent folyó”. Sztrabónnál Székoana, latinul Sequana.

A folyó Franciaországban, Burgundiában a Langres-fennsíkon ered 470 méter magasan. Átfolyik az ország legsűrűbben lakott vidéken és Le Havre városnál torkollik a La Manche-ba. A hossza 777 km, vízgyűjtő területe 75 374 km², míg átlagos vízhozama 563 m³ másodpercenként.