Cum puteți ajunge ușor și rapid la faimoasa și populara Statuie a Libertății din New York?

Statuia Libertății este una dintre cele mai emblematice atracții din New York și una dintre cele mai populare și cunoscute atracții din Manhattan. În fiecare an, milioane de turiști din întreaga lume, inclusiv mulți turiști din România, vin să viziteze celebra statuie care oferă o priveliște uimitoare asupra Manhattan-ului, un muzeu interesant și o experiență specială într-unul dintre celebrele simboluri ale orașului.

Statuia Libertății este situată pe Insula Libertății localizată după Manhattan, iar pentru a ajunge la ea, aveți nevoie de un feribot special care pleacă din Manhattan (aceste vase se opresc și la o altă insulă din apropiere numită Insula Ellis, unde se află cel mai cunoscut și interesant muzeu al imigrației).

Intrarea pe Insula Libertății este gratuită, dar este necesară achiziționarea unui bilet de feribot. De asemenea, dacă doriți să intrați în statuie și să urcați la piedestal, la muzeu sau la coroană, trebuie să cumpărați bilete speciale pentru acest lucru.

Este important să știți că ascensiunea presupune urcarea a aproximativ 300 de trepte, fără lift. De asemenea, biletele pentru acest lucru sunt extrem de limitate și vândute cu luni înainte. Prin urmare, modalitatea obișnuită pentru mulți turiști este să ajungă la statuie prin intermediul feriboturilor și să te bucuri de ea într-un mod mai ieftin, mai simplu și mai rapid. Dacă doriți totuși experiența completă, este recomandat să cumpărați bilete pentru un tur ghidat care oferă și intrarea în baza sculpturii și la muzeu.

Biletele de feribot pot fi cumpărate înainte de îmbarcare, însă în sezonul turistic, casele de bilete sunt pline cu turiști și cozile sunt lungi. Aceste cozi pot fi ocolite cumpărând bilete în avans. Puteți găsi unele pe site-uri precum „Tiqets”, care oferă bilete rapide pentru feribot și bilete pentru tururi ghidate. Biletele sunt digitale și nici nu trebuie să le printați.

Ce ar trebui să știți înainte de a vizita Statuia Libertății din New York?

* Este important să rețineți că intrarea în complex este gratuită (spre deosebire de intrarea în piedestal, muzeu sau coroană). Numai călătoria din și spre Manhattan se plătește.

* Asigurați-vă că feribotul se oprește și la Muzeul Imigrației de pe Insula Ellis. Acesta este un muzeu fascinant și foarte recomandat.

* Dacă sunteți interesat să intrați în baza statuii, unde se află și muzeul, cel mai rapid mod de a face acest lucru este prin rezervarea unui tur ghidat care include și această intrare.

* Dacă sunteți interesat să urcați în coroană, este important să încercați să rezervați bilete cu cel puțin câteva luni înainte (acestea sunt bilete foarte populare). Este vorba despre urcarea a 300 de trepte, fără lift.

Statuia Libertății din New York este un monument în portul „Liberty Island” din orașul New York. A fost plasat în anul 1886 la intrarea portului de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american.

Statuia este un cadou al Franței făcut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 110 de ani de la câștigarea independenței Statelor Unite și inaugurată de președintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886.