Croazieră pe Bosfor în Istanbul

Tot ce trebuie să știi!

Strâmtoarea Bosfor, care străbate chiar inima orașului Istanbul, oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din întregul oraș. O croazieră pe Bosfor este una dintre cele mai importante activități de făcut în Istanbul, deoarece vă permite să admirați toate atracțiile de-a lungul țărmurilor în confortul unei bărci.

Principalele obiective pe care le veți vedea în timpul unei croaziere pe Bosfor în Istanbul

O croazieră pe Bosfor oferă ocazia de a vedea multe dintre cele mai impresionante obiective din Istanbul de la distanță:

Silueta Istanbulului: Observați puncte de referință istorice precum Hagia Sophia, Moscheea Albastră și Palatul Topkapi înălțându-se de-a lungul apei.
Podurile Bosforului: Navigați sub podurile continentale care leagă Europa de Asia.
Palatele și conacele otomane: Minunați-vă la proprietăți de lux de-a lungul apei și case elegante.
Forturi istorice: Observați fortărețe monumentale precum Rumelihisarı și Anadoluhisarı de-a lungul țărmurilor.
Frumusețea naturală: Bucurați-vă de dealuri împădurite presărate cu sate pitorești de-a lungul strâmtorii.

Opțiuni de croaziere pe Bosfor - Ce croazieră ar trebui să alegeți?

Există tot felul de bărci de croazieră care navighează pe apele Bosforului, de la bărci private mici până la nave de agrement mai mari. Iată câteva dintre cele mai populare croaziere printre călători:

Croazieră cu cină și spectacol pe Bosfor cu masă privată - Cea mai populară!

Această croazieră cu cină de trei ore pe Bosfor vă invită la bordul unui iaht de lux pentru a vă relaxa cu băuturi nelimitate și un sampler turcesc de zece feluri de mezze, în timp ce silueta strălucitoare a Istanbulului trece pe lângă locul dumneavoastră premium de pe fereastra navei.

Un ansamblu de muzică populară însoțește masa cu mai multe feluri de mâncare, unde fructele de mare la grătar, carne sau paste vă așteaptă înainte de un spectacol de performanțe culturale, cum ar fi dansul interpretativ al dervișilor rotitori de-a lungul scenei de pe malul apei în mișcare.

Pe măsură ce palatele otomane iluminate și fortărețele medievale dispar din vedere, debarcați cu amintiri minunate despre o cină rafinată și divertisment înfășurat în farmecul turcesc al lumii vechi.

Această croazieră are un preț de 20,15 € per adult. Transportul gratuit de la hotel pentru croazieră este disponibil din districtele centrale ale Istanbulului atunci când faceți rezervarea cu opțiunea de transfer. În caz contrar, călătorii independenți se pot întâlni la pontonul de îmbarcare situat în apropierea stației de tramvai Kabataș.

Traseul permite admirarea punctelor de referință din era otomană înainte de a se întoarce la unul dintre cele nouăsprezece puncte de coborâre stabilite în întregul oraș. Cu posibilitatea de anulare cu 24 de ore în avans pentru o rambursare completă, oferă flexibilitate în cazul în care se schimbă planurile. Puteți comanda această croazieră de aici.

Croazieră pe Bosfor cu ghid audio și opțiunea apus de soare

Această excursie cu barca, prietenoasă cu bugetul, de-a lungul Golden Horn (Cornul de Aur) din Istanbul și legendarul strâmtoare Bosfor, vă conectează la priveliști panoramice ale celor mai faimoase puncte de referință ale orașului printr-un ghid audio captivant. După întâlnirea cu ghidul lângă impresionanta Hagia Sophia, veți îmbarca și veți naviga pe lângă palatele imperiale decorate, fortărețele antice, satele colorate din era otomană și podurile moderne elegante, învățând detalii fascinante despre locuri precum Turnul Galata medieval și farul Turnului Fecioarei în timpul călătoriei.

Croaziera oferă oportunități uimitoare pentru fotografii cu parcuri și conace palatiale de-a lungul țărmurilor Bosforului. Comentariul live oferă context despre importanța strategică a porturilor naturale precum Golden Horn, care au stabilit Istanbulul ca o capitală geopolitică crucială de-a lungul diverselor imperii din istorie.

Această excursie cu barca de două ore are un preț accesibil de 12 € per adult și include transportul convenabil gratuit de la hotel la pontonul situat la scurtă distanță de punctul de întâlnire de lângă Hagia Sophia. Cu posibilitatea de anulare cu 24 de ore în avans pentru o rambursare completă, croaziera oferă flexibilitate în cazul în care planurile se schimbă în ultimul moment. Puteți comanda această croazieră de aici.

Tur cu iahtul la apus de soare sau pe timp de zi, cu ghid audio și gustări

Această croazieră intimă de două ore la bordul unui iaht imaculat de 20 de metri, restrânsă la doar 15 oaspeți, oferă panorame de prim plan ale principalelor puncte de referință de-a lungul malurilor râului în timp ce navigați pe strâmtoarea Bosfor, care separă continentele. Plecând în fiecare zi, fie la apus, fie în timpul zilei, echipajul vă servește cu atenție platouri cu gustări și fructe proaspete de sezon în timp ce treceți pe lângă atracțiile celebre.

Cu transport gratuit de la hotel la ponton, situat la doar câțiva pași de la iconica Hagia Sophia, croaziera oferă atât confort, cât și valoare. Pe măsură ce un ghid expert narrează istoria secolelor legată de palatele și podurile de-a lungul râului, veți obține perspective unice asupra ceea ce face ca Istanbul să fie un punct de întâlnire istoric între Europa și Asia.

La bord, sunt incluse băuturi calde și reci precum ceai, cafea și apă, precum și gustări ușoare precum mini-pizza, nuci mixte și fructe de sezon, în timp ce treceți pe lângă puncte de interes vizibile printr-o aplicație cu narare audio în șase limbi diferite. Această croazieră începe de la 28,44 € de persoană, cu posibilitatea de a anula până la 24 de ore înainte pentru o rambursare completă. Oaspeții se întâlnesc în fața iconicei Hagia Sophia și merg câțiva pași până la iahtul privat de 20 de metri, cu o capacitate maximă de 15 persoane. Puteți comanda această croazieră de aici.

Care este cel mai bun moment pentru a face o croazieră pe Bosfor?

Cele mai bune momente pentru croazierele de priveliști sunt în orele tarzii ale dimineții sau în prima parte a după-amiezii, când soarele luminează totul în mod frumos. Evitați orele de vârf de seară între 17:00 și 19:00, când traficul de feriboturi pentru navetiști este cel mai dens. Croazierele rulează în general de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii noiembrie, când vremea este mai blândă.

Întrebări frecvente

Cât durează o croazieră pe Bosfor?

Majoritatea croazierelor oferite de operatorii de turism durează între 1,5 și 2 ore pentru a naviga în sus și în jos pe strâmtoare. Călătoriile cu feribotul public pot fi mai scurte sau mai lungi în funcție de distanța parcursă pe cei aproximativ 30 de mile ai rutei.

Ce mâncare/băuturi sunt disponibile în timpul unei croaziere?

Majoritatea bărcilor oferă apă, băuturi răcoritoare, bere, vin și gustări disponibile pentru achiziționare la bord. Croazierele de lux includ mese cu mai multe feluri de mâncare preparate la bord.

De unde pleacă croazierele pe Bosfor?

Cele mai populare puncte de îmbarcare sunt pontonul Eminönü, portul Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy și Emirgan. Multe croaziere oferă transport gratuit de la hotel la barcă.

Ce ar trebui să purtați/să luați cu dumneavoastră pentru o croazieră confortabilă?

Îmbrăcați-vă în funcție de schimbările de vreme și de scăderea temperaturii când sunteți pe apă. Luați cu dumneavoastră ochelari de soare, pălărie, o bluză ușoară sau o jachetă în cazul în care devine vântos și rece.

Merită să faci o croazieră de noapte?

Croazierele de seară pe Bosfor pot fi magice, cu orașul luminat frumos în timpul nopții. Notați că monumentele sunt mai greu de văzut după lăsarea întunericului. Croazierele de seară cu cină, petrecere și divertisment sunt, de asemenea, populare.

TOC

Copyrights ©