Hogyan lehet gyorsan és hosszú sorban állás nélkül bejutni az Amszterdamban található, rendkívül sikeres és népszerű Madame Tussauds Múzeumba?

Az amszterdami Madame Tussauds Múzeum az egyik legnépszerűbb látnivaló Amszterdamban a gyermekes családok, és kifejezetten a magyar családok körében. A múzeum egyike a Madame Tussauds múzeumhálózatnak, amely az egész világon számos helyen fellelhető. Ugyanakkor az amszterdami múzeum az egyik legsikeresebb mind közül.

A múzeum Amszterdam legközpontibb részén található, jól ismert Dam téren, ahol a látogatók közelebbről is megnézhetik a világ leghíresebb embereinek viasz szobrait. George Michael, Lionel Messi, Brad Pitt, Barack Obama vagy George Clooney csak néhány azon kiállított szobrok közül, amelyeket a panoptikumban meg lehet tekinteni.

Ez Amszterdam egyik legnépszerűbb látnivalója, és ha nem szeretnénk sokáig várni a pénztáraknál, akkor erősen ajánlott, hogy előre rendeljük meg speciális jegyünket, amellyel elkerülhető a sorban állás (ún. Fast Track jegyek), tehát amikor megérkezünk a múzeumba, azonnal az expressz sorba kerülhetünk, anélkül, hogy várakozni kellene a pénztárak előtt. Manapság ez a legnépszerűbb és egyben legegyszerűbb módja, hogy megnézhessük ezt a fantasztikus kiállítást.

Számos webáruházban vásárolhatunk jegyet az amszterdami Madame Tussauds Múzeumba, amellyel elkerülhetjük a várakozást. Például a "Tiqets" – amely rendkívül népszerű a magyar utazók körében – is kínál online megvásárolható jegyeket, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a jegyeket közvetlenül a mobiltelefonra tölthessük le anélkül, hogy azokat ki kellene nyomtatnunk.

Mit érdemes tudni, mielőtt megvásárolnánk a jegyeket a Madame Tussauds Múzeumba?

* Biztosítsd, hogy a jegyeid közvetlen hozzáférést biztosítsanak a Madame Tussauds Múzeumba anélkül, hogy sorban kellene állnod (Skip The Line).

* Sok utazó dönt úgy, hogy speciális jegyeket vásárol, amelyek az amszterdami Madame Tussauds-ba való belépést és Amszterdam más látnivalóit is tartalmazzák, így kedvezményes árakat kínálva a turistáknak. Például vásárolhatunk kombinált jegyet a Madame Tussauds Múzeumba + az Amszterdam Dungeon-be (a következő oldalon) vagy lehetséges a Múzeum + Cruise belépő (itt) kombináció is.

* Érdemes olyan jegyet vásárolni, amely lehetőséget biztosít legkésőbb az érkezés előtt 24 órával törölni a foglalást.

* A digitális jegyek a legjobbak! Ezeknél a típusú jegyeknél ugyanis nem kell a jegyeket előre kinyomtatni, csak be kell mutatni az okostelefonon lévő digitális jegyeket a bejáratnál.

Madame Tussaud panoptikuma egy viaszmúzeum Londonban, illetve több nagyvárosban. Marie Tussaud viaszszobrász alapította. Korábban Madame Tussaud's, jelenleg már csak aposztróf nélkül, Madame Tussauds néven használatos az elnevezése. A panoptikum London egyik fő turisztikai vonzereje, ahol történelmi és királyi személyek, filmszereplők, sport csillagok, sőt híres gyilkosok viaszfigurái is láthatóak.

Madame Tussaud viaszmúzeuma napjainkra az egyik legjelentősebb turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát Londonban a londoni Planetárium nyugati szárnyában. A múzeumok száma bővült és bővülni is fog Amszterdam, Bangkok, Berlin, Dubaj, Hamburg, Hollywood, Hongkong, Las Vegas, Moszkva, New York, Sanghaj, Bécs és Washington városaiban is.