Oceanariul din Lisabona

Ghid complet privind vizitarea popularului Oceanariu din Lisabona

Ce puteți vedea vizitând Oceanariul din Lisabona? Cum ajungeți acolo și care sunt orele de vizitare? Cât costă biletele? Cum puteți ocoli cozile lungi de la intrare? Și ce părere au avut vizitatorii despre acest loc? Iată cel mai bun ghid pentru atracția numărul 1 din Lisabona!

by: Andrei Dumitrescu

Acvariul din Lisabona, cunoscut și sub numele său original, "Oceanariul din Lisabona", este considerat de mulți turiști ca fiind atracția numărul unu din Lisabona. Acesta se află pe locul 1 în topul atracțiilor pe TripAdvisor, din peste 800 de atracții diferite din capitala Portugaliei.

Acvariul a fost deschis pentru public în anul 1998 și este considerat unul dintre cele mai mari și mai sofisticate acvarii din lume. Suprafața acvariului este de aproximativ 15.000 de metri pătrați și prezintă aproximativ 8.000 de animale din 450 de specii diferite.

Aceasta este una dintre cele mai populare atracții din Lisabona, așa că trebuie să fiți pregătiți. În următorul ghid, vă vom arăta tot ce trebuie să știți înainte de a vizita acest excelent acvariu, inclusiv informații importante pe care ar trebui să le cunoașteți, prețurile biletelor, cum să ocoliți cozile, cum să ajungeți acolo și multe altele. Așa că, fără să mai pierdem timpul, haideți să începem.

Ce puteți vedea și ce puteți face la Acvariul din Lisabona?

Oceanariul din Lisabona oferă o experiență captivantă, cu o gamă variată de viețuitoare marine. Vizitatorii pot explora un bazin de 1.000 de metri pătrați în care se află rechini, pisici de mare, barracude, mreană și multe altele. Un punct de atracție este impresionantul pește-soare!

În plus față de rezervorul central, există patru habitate distincte: Coasta Stâncoasă a Atlanticului de Nord, Linia de Coastă a Antarcticii, Pădurile de Alge din Pacificul Temperat și Recifele de Corali din India Tropicală. Aceste habitate prezintă flora și fauna autohtonă și sunt integrate perfect în rezervorul central.

Oceanariul din Lisabona este cunoscut pentru găzduirea peștilor-soare, a crabilor-păianjen și a vidrelor de mare, oferind o ocazie unică de a observa aceste creaturi. În plus, o expoziție temporară intitulată Păduri Subacvatice, realizată de Takashi Amano, prezintă un acvariu tropical de apă dulce cu plante acvatice luxuriante, ceea ce o face o atracție de neratat.

Bilete la Oceanarium Lisabona - cât costă biletele? De unde le puteți cumpăra? Și cum puteți evita cozile?

Prețul biletelor pentru vizitarea Acvariul din Lisabona este de aproximativ 25 de euro pentru un adult (cu vârsta de peste 13 ani) și de 15 euro pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani (copiii sub 3 ani nu trebuie să plătească bilet). Biletele includ intrarea în acvariu și accesul la expozițiile permanente și temporare.

Este important de reținut că aceasta este o atracție foarte populară în Lisabona și este recomandat să cumpărați bilete în avans pentru a rezerva o dată convenabilă și pentru a evita cozile lungi de la casele de bilete.

Există mai multe site-uri de unde puteți cumpăra bilete online pentru Acvariul din Lisabona. O opțiune populară este site-ul "Get Your Guide" în cadrul acestei pagini, care oferă comoditatea de a descărca biletele direct pe telefonul mobil, eliminând astfel nevoia de a le imprima. Pur și simplu prezentați biletele de pe telefonul mobil la linia de bilete online pentru a evita coada.

Există, de asemenea, bilete speciale care includ un tur privat al acvariului din Lisabona. Acest tur durează aproximativ două ore și 15 minute și include un tur cu ghid expert din partea acvariului. Puteți găsi mai multe informații despre acest tur aici. Un alt site recomandat și popular, unde puteți găsi în avans toate tipurile de bilete la Acvariul din Lisabona, este site-ul "Tiqets" de pe pagina următoare.

De asemenea, puteți găsi și bilete mixte pentru acvariu împreună cu alte atracții din Lisabona cu reducere, cum ar fi bilete pentru Acvariul din Lisabona + Telecabina din Lisabona (pe pagina următoare), bilete pentru Acvariu + Grădina Zoologică din Lisabona (pe pagina următoare) sau bilete pentru Acvariu + Mănăstirea Sfântul Ierarh (pe pagina următoare).

Toate opțiunile privind intrarea la Acvariul din Lisabona

Cum puteți ajunge acolo?

Acvariul din Lisabona este situat în cartierul Parque das Nações din Lisabona, iar cea mai apropiată stație de metrou este Oriente, pe linia roșie. De la stația de metrou, puteți ajunge pe jos în aproximativ 8 minute.

Iată toate opțiunile dumneavoastră pentru a ajunge acolo:

Metru: Linia roșie spre Oriente

Autobuz: Liniile 5, 25, 28, 44, 708, 750, 759, 782 sau 794 spre Oriente

Tren: Trenurile Alfa Pendular și Intercity, trenurile interregionale și regionale și linia Azambuja (Lisabona-Azambuja).

Puteți cumpăra toate biletele de transport public din Lisabona aici.

Ore de Funcționare

Acvariul din Lisabona este funcțional în fiecare zi între orele 10:00 și 20:00.

Sfaturi și recenzii ale turiștilor despre Acvariul din Lisabona

  • "Acvariul este uimitor! Dispune de o mare varietate de pești și alte creaturi marine. Am fost foarte impresionat de imensul tunel subacvatic care trece prin acvariu. O experiență uimitoare, recomand cu căldură".
  • "Am petrecut ore lungi la acvariu cu copiii. Există zone potrivite pentru toate vârstele și activități pentru copii. Copiii noștri nu au vrut să plece!".
  • "Locația și designul acvariului sunt foarte frumoase și bine gândite. Am văzut specii de animale marine pe care nu le mai văzusem niciodată. O experiență pe care o recomand, dar ar trebui să ajungeți devreme, deoarece există o mulțime de vizitatori ".
  • "O distracție pe cinste pentru copii. Puteți termina vizita totul în două ore".

TOC

Copyrights ©