Ghidul complet pentru vizitarea Turnului Burj Khalifa din Dubai

Cum puteți intra cu ușurință și rapid în observatorul uimitor al Turnului Burj Khalifa din Dubai?

Burj Khalifa este, fără îndoială, cea mai faimoasă atracție din Dubai. Dacă nu ați auzit încă de ea, este cea mai înaltă clădire din lume în prezent, ridicându-se la o înălțime de cel puțin 828 de metri!
 
Turnul a devenit de-a lungul anilor semnul distinctiv al Dubaiului și al Emiratelor Arabe Unite și atrage milioane de turiști din întreaga lume (și mulți din România) care vin să se bucure de priveliștea uimitoare pe care turnul o oferă în punctele de observație de la etajele 124, 125 și 148.
 
Aceasta este una dintre cele mai aglomerate atracții din Dubai și, dacă nu doriți să așteptați mult la coada de la casa de bilete, este recomandat să vă rezervați biletele în avans online, fără a mai fi necesar să așteptați la coadă la casa de bilete. Astfel, vă puteți rezerva biletele și puteți ajunge direct la ghișeul de la intrare fără să mai așteptați la coadă. Acesta este cel mai recomandat mod prin care puteți ajunge în punctele de observație. 
 
Există multe site-uri care oferă bilete pentru evitarea cozilor de la Turnul Burj Khalifa. Site-ul „Tiqets”, de exemplu, oferă astfel de bilete, precum și alte site-uri. Este recomandat să alegeți un site de încredere și cunoscut, care să ofere bilete digitale, care nu necesită tipărire, și un serviciu de asistență convenabil și disponibil.

Ce ar trebui să știți înainte de a comanda bilete pentru Burj Khalifa?

Este important să știți că există două tipuri de bilete: primul tip este reprezentat de bilete pentru punctele de observație de la etajele 124 și 125, iar al doilea tip este reprezentate de biletele premium, care includ intrarea în punctul de observație de la etajul 148.
 
Biletele premium, care sunt mai scumpe, includ intrarea cu evitarea cozilor (Skip the Line) și includ, de asemenea, accesul în zona de așteptare, cu produse de patiserie gratuite, curmale și o băutură caldă, și reducere de 10% la magazinul de suveniruri.
 
Deoarece aceasta este o locație foarte căutată și cozile sunt mari la casa de bilete și la intrare, ar trebui să luați în considerare biletele premium pentru a intra mai ușor la punctele de observație.
 
Biletele digitale sunt cele mai bune! Cu acest tip de bilete, nici nu trebuie să printați biletele, ci doar să afișați și să scanați telefonul mobil cu biletele dvs. digitale, și gata.

Burj Khalifa

Burj Khalifa denumit anterior Burj Dubai este un zgârie-nori din Dubai, cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 m înălțime. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009.

Pentru a spăla cele 24.348 de ferestre, o piesă orizontală a fost instalată în exterior la nivelurile 40, 73 și 109. Fiecare piesă cântărește o tonă. Mașina se mișcă pe orizontală și pe verticală, cu ajutorul unor cabluri masive. În condiții normale, fără această mașină, ar dura 3 sau 4 luni ca 36 de muncitori să curețe întreaga fațadă exterioară.