Versailles-i kastély

Hogyan kerüljük el a hosszú sorban állást a Versailles-i kastélynál?

Mit érdemes tudnunk, mielőtt megvásárolnánk a jegyünket a Versailles-i kastélyba?

* Biztosítsd, hogy a jegyeid közvetlen hozzáférést biztosítsanak a Versailles-i kastély anélkül, hogy sorban kellene állnod (Skip The Line).

* Bizonyosodjunk meg róla, hogy a jegyek a Versailles-i múzeum és birtok minden területére (Versailles-i kastély, Trianon-paloták, a Marie-Antoinette birtok és természetesen a kertek) való belépést magukban foglalják.

*Vásárolhatunk olyan jegyet is, ami csak a kastélyba érvényes, de a legtöbben inkább olyan jegyek mellett döntenek, amelyek minden területhez hozzáférést biztosítanak beleértve a zenélő szökőkutakat is.

* Találhatunk all-inclusive jegyeket is, amelyek mindenhova belépést biztosítanak, ezen túl pedig professzionális körbevezetést és privát transzferszolgáltatást is tartalmaznak Párizs belvárosából Versailles-ba és vissza. Lásd például itt.

* A digitális jegyek a legjobbak! Ilyen típusú jegyek esetén nem kell a jegyeket kinyomtatni, csak be kell mutatni és leolvasni az okostelefon segítségével a bejáratnál. Ennyi az egész!

Hogyan kerüljük el pénztárnál való hosszú sorban állást a Versailles-i kastélynál és kertnél?

A Versailles-i kastély és a Versailles-i kertek Franciaország és a világ legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak, és annak ellenére, hogy Párizstól mindössze 40 percre találhatóak, sok turista dönt úgy, hogy egy egész vagy egy fél napot eltölt itt, az UNESCO Világörökség részét képező, gyönyörűen karban tartott kertekben.

A kastély és a kertek egyaránt fantasztikus élményt nyújtanak az idelátogató turisták számára. Végigsétálhatunk a több száz hektáron fekvő, csodálatosan parkosított kertben, megnézhetjük a palotát, ahol lenyűgöző freskókkal díszített szobák, eredeti királyi családi bútorok és sok más látnivaló található.

Egy másik népszerű látványosságot jelentenek a Versailles-i palota esetén a zenélő szökőkutak, amelyek csak bizonyos napokon állnak rendelkezésre a kertekben. Az alap jegyek nem tartalmazzák ezt a műsort, ehhez különleges jegyet szükséges megvásárolnunk, amely hozzáférést biztosít ehhez a látványos előadáshoz is.

Ez Franciaország egyik legforgalmasabb helyszíne, és ha nem szeretnénk hosszú órákat várni a jegypénztár kígyózó soraiban, akkor érdemes a jegyeket előre lefoglalni online egy pontos dátumra és időre, így kikerülve a hosszú sorban állást.

Számos weboldal kínál jegyeket a Versailles-i kastély az interneten keresztül. Például a "Tiqets" a magyar utazók egyik kedveltebb weboldala, amely online kínál jegyeket a parkba, és lehetőséget arra is, hogy azokat közvetlenül a mobiltelefonra töltsük le anélkül, hogy ki kellene nyomtatni őket.

Versailles-i kastély

A versailles-i kastély 1682-től egészen a forradalomig, azaz 1789-ig a francia királyok lakhelye volt; XIV. Lajos, a Napkirály rezidenciája, az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma.

Napjainkban a kastély amellett, hogy kedvelt turistalátványosság, a köztársasági elnök rendelkezésére áll. Itt fogadták többek között 1972-ben a brit uralkodónőt, II. Erzsébet királynőt, 1974-ben az utolsó perzsiai uralkodót, Mohammad Reza Pahlavi sahot, 1985-ben az utolsó szovjet elnököt, Mihail Gorbacsovot és 1992-ben az első választott orosz elnököt, Borisz Jelcint.