Hogyan lehet elkerülni a new yorki 9/11 Emlékmúzeum jegypénztára előtti hosszú sorban állást?

A 9/11-es emlékmű és múzeum Manhattanben az utóbbi években New York egyik leglátogatottabb helyszíne lett, és a közismert Trip Advisor webhely több mint ezer felhasználójának több mint 2000 "látnivalója" közül a 4. helyen van jelenleg.

A múzeumot és az emlékművet ugyanazon a helyszínen állították fel, ahol az ikertornyok a szeptember 11-i katasztrófa előtt álltak, hogy megemlékezzenek az eseményről és annak számos áldozatáról. Az utóbbi évek során az egyik legfontosabb new York-i műemlékké vált, valamint általánosan ismertté az USA egészét nézve.

Az emlékmű egyedülálló és közismert a városban. A tornyok helyén két hatalmas medencét építettek vízeséssel, körülöttük pedig bronztáblák vannak, kiírva mindazok nevével, akik áldozatai és hősei voltak annak az eseménynek, mely örökre megváltoztatta az Egyesült Államokat.

Ez az egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb múzeum, és ha nem szeretnénk hosszú órákat tölteni a jegyekért történő sorban állással, akkor ajánlott, hogy foglaljuk le előre jegyeinket online, így megkerülve az egyébként általában rettenetesen hosszú várakozási időt.

Számos online webhely kínál jegyet a 9/11 Emlékmúzeumba, amely lehetővé teszi, hogy megkerüljünk más turistákat, akik a hosszú sorokban ragadtak. A „Tiqets” weboldal például a magyar utazók egyik kedvence, amely online jegyeket kínál a Múzeumhoz, és az egyetlen olyan webáruház, amelynél nincs szükség pontos időpont lefoglalására. Menjünk a helyszínre, amikor kedvünk tartja és már bent is vagyunk.

A Tiqets lehetőséget kínál arra is, hogy a jegyeket közvetlenül a mobiltelefonra töltsük le anélkül, hogy azokat előre ki kellene nyomtatnunk.

Mit érdemes tudni a 9/11 Emlékmúzeumba történő jegyvásárlás előtt?

* Győződjünk meg arról, hogy a jegyek közvetlen belépést biztosítanak a múzeumba anélkül, hogy sorba kellene állnunk a pénztárnál (Skip the Line). Az emlékmű megtekintése ingyenes.

* Győződjünk meg arról is, hogy jegyek tartalmazzák a múzeumi kiállításokhoz és filmekhez való hozzáférést.

* Sok utazó dönt a kombinált jegyek mellett, amelyek tartalmazzák a Ground Zero idegenvezetést vagy a One World Obszervatóriumba való gyors bejutást is.

* Azt is javasoljuk, hogy olyan jegyeket vásároljon, amelyeknél nincs szükség pontos idősáv lefoglalására, így bármikorra időzíthetjük a látogatást.

* A digitális jegyek a legjobbak! Ezeknél a típusú jegyeknél ugyanis nem kell a jegyeket előre kinyomtatni, csak be kell mutatni az okostelefonon lévő digitális jegyeket a bejáratnál.

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen. Azon a reggelen 19 al-Káida gépeltérítő szállt fel amerikai utasszállító repülőgépekre, hogy az USA fő jelképeinek számító épületekbe vezessék bele a gépeket.

A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba egy-egy repülőgép csapódott be, az épületek kigyulladtak, és két órán belül mindkettő összeomlott. Ezt követően több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott a környéken.