Hogyan lehet elkerülni New York egyik legnevezetesebb épülete, az Empire State Building jegypénztára előtti hosszú sorban állást?

Az Empire State Building New York egyik legismertebb turisztikai látványossága, évente több millió turistát vonz a világ minden tájáról, köztük sok magyarországi látogatót is. Noha már nem ez New York legmagasabb épülete (a „One World Trade Center” a legmagasabb jelenleg), továbbra is New York egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának tekinthető.

A legfelső emeleti Observation Deck-ről lenyűgöző kilátás nyílik Manhattanre és New York-ra (az innen készülő szelfik mennyisége gyakorlatilag határtalan). Két Observation Deck található itt, amelyek nagyszerű kilátást nyújtanak. Az első a 86. emeleten, a második a 102. emeleten található. A 102. emeletre szóló jegyek felár ellenében vehetők igénybe.

A Empire State Building az egyik legforgalmasabb látványosság New Yorkban, és ha nem szeretnénk hosszú órákat várni a jegypénztárak előtt, akkor erősen ajánlott a "Skip the line" jegyek pontos dátumra és időre történő megvásárlása az interneten előre, ezáltal megkerülve a hosszú sorokat. Vannak olyan speciális jegyek is, amelyek még gyorsabb, expressz belépést kínálnak.

Sok webhely kínál jegyeket a Empire State Building-be az interneten keresztül, amelyekkel elkerülheted a sorokat. A "Tiqets" weboldal például a magyar utazók egyik legnépszerűbb webhelye, amely online jegyeket kínál a Empire State Building-be és lehetőséget biztosít a jegyek közvetlen mobiltelefonra történő letöltésére. Így a jegyeidet ki sem kell nyomtatnod.

Mit érdemes tudni az Empire State Building-be történő jegyvásárlás előtt?

* Győződjünk meg arról, hogy jegyek közvetlen belépést biztosítanak a Széchenyi gyógyfürdőbe anélkül, hogy sorba kellene állni a pénztáraknál (Skip The Line).

* Fontos annak biztosítása, hogy a jegyek tartalmazzák a kilátó pontot a 86. emeleten anélkül, hogy sorban kellene állni a pénztáraknál (Skip the Line).

* Sokan szeretnek a 102. emeletre is felmenni, ahonnan még szebb a kilátás.

* Számos különböző típusú jegy létezik az Empire State Building látogatására. Az épület alapvető bejárásán kívül, amely lehetővé teszi a 86. emeletre való feljutást, vannak speciális belépőjegyek, amelyek különleges expressz belépést, nappali és éjszakai látogatást, prémium szolgáltatást és még sok más érdekességet kínálnak.

* A digitális jegyek a legjobbak! Ezeknél a típusú jegyeknél ugyanis nem kell a jegyeket előre kinyomtatni, csak be kell mutatni az okostelefonon lévő digitális jegyeket a bejáratnál.

Az Empire State Building New York város 102 emeletes, 381 méter magas épülete és egyik jelképe, 42 évig volt az USA legmagasabb épülete. Az épület New York Manhattan kerületében a 34. utca és az Ötödik sugárút sarkán magasodik. Nevét New York állam becenevéből (Empire State) kapta.

A toronyházat John Jacob Raskob Wall Street-i pénzügyi szakember építtette, miután kapcsolatait latba vetve előteremtett az építkezésre 41 millió dollárt a nagy gazdasági világválság idején. A terveket három építész, Shreve, Bill Lamb és Harmon készítették.