Eiffel torony

Hogyan kerülje el a hosszú sorban állást a párizsi Eiffel-torony bejáratánál?

Mit érdemes tudnia, mielőtt jegyet vált az Eiffel-toronyba?

* Még, ha online is vásárolt jegyet az Eiffel-toronyba, a toronyba való belépéskor akkor is hosszú várakozással kell számolnia. A hosszú sorban állást jelentősen lerövidítheti, ha olyan jegyet választ, amely gyors belépést biztosító idegenvezetéssel (Priority Entrance) jár.

* Ha a legolcsóbb jegyeket keresi az Eiffel-toronyba, akkor a második emeletre szóló jegyeket nézze meg. Ebben az esetben lépcsőn lehet feljutni a másodikra.

* A legfelső emeletre (csúcsra) csak lifttel lehet feljutni. A liftbe való belépés szintén egy újabb sorban állással jár.

* A csúcsszezonban a jegyek gyorsan elfogynak, ezért célszerű előre lefoglalni őket.

* Ajánlott továbbá az éjszakai órákban érkezni, hogy gyönyörködhessünk Párizs csodálatos kilátásában.

* Tovább ajánlott digitális jegyeket vásárolni, amelyek lehetővé teszik a jegyek letöltését a mobiltelefonra anélkül, hogy ki kellene nyomtatni azokat. Egyszerűen mutassa meg őket az okostelefonján a bejáratnál, és kész is van!

Hogyan lehet gyorsan bejutni a népszerű párizsi Eiffel-toronyba?

Az Eiffel-torony Párizs és az egész világ egyik legismertebb műemléke, emiatt a párizsi turisták körében a legnépszerűbb látványosságnak számít. Bár a torony már nem a világ legmagasabb épülete, mint régen volt, még mindig egy nagyszerű műemlék, hiszen a kilátás lenyűgöző róla. Minden turista számára ajánlott az Eiffel-torony meglátogatása, hiszen minden bizonnyal csodálatos élményt kínál.

A toronyba többféleképpen lehet feljutni. A látogatók választhatnak a második emelet vagy az utolsó emelet (csúcs), illetve a lépcső és a lift között.

Fontos tudni, hogy ez Párizs egyik legforgalmasabb helyszíne, és a torony bejárata egész évben minden órában igen forgalmas. Az Eiffel bejáratánál a sorban állás néha akár több mint egy órát is igénybe vehet. Az egyik legjobb módja a várakozás elkerülésének, ha olyan jegyet vásárolunk, amely tartalmazza a toronyba vezető túrát, amely többek között elsőbbségi belépést is magában foglal.

Számos weboldal kínál jegyeket az Eiffel-toronyba az interneten keresztül. Érdemes olyan online jegyeket kínáló weboldalt keresni, amely lehetőséget kínál a jegyek letöltésére közvetlenül a mobiltelefonra, anélkül, hogy ki kellene nyomtatni azokat.

Az Eiffel-torony Párizs egyik jelképe. Nevét a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta. Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. A torony összmagassága 324 m, ebből maga a torony 300 m, rászerelve 24 m-re magasodik egy tévé-adóantenna.

Első emelete 58, második emelete 116, a harmadik 276 méter magasan van. Négyzetalapú, 1,6 ha alapterületű, 10 100 tonna tömegű, 12 000 acéldarabból, szegecseléssel állították össze, átmeneti jelleggel. Évente kb. 10 tonna festék kell felülete karbantartásához.

Privacy Preference Center