Eiffel torony

Hogyan kerülje el a hosszú sorban állást a párizsi Eiffel-torony bejáratánál?

Mit érdemes tudnia, mielőtt jegyet vált az Eiffel-toronyba?

* Még, ha online is vásárolt jegyet az Eiffel-toronyba, a toronyba való belépéskor akkor is hosszú várakozással kell számolnia. A hosszú sorban állást jelentősen lerövidítheti, ha olyan jegyet választ, amely gyors belépést biztosító idegenvezetéssel (Priority Entrance) jár.

* Ha a legolcsóbb jegyeket keresi az Eiffel-toronyba, akkor a második emeletre szóló jegyeket nézze meg. Ebben az esetben lépcsőn lehet feljutni a másodikra.

* A legfelső emeletre (csúcsra) csak lifttel lehet feljutni. A liftbe való belépés szintén egy újabb sorban állással jár.

* A csúcsszezonban a jegyek gyorsan elfogynak, ezért célszerű előre lefoglalni őket.

* Ajánlott továbbá az éjszakai órákban érkezni, hogy gyönyörködhessünk Párizs csodálatos kilátásában.

* Tovább ajánlott digitális jegyeket vásárolni, amelyek lehetővé teszik a jegyek letöltését a mobiltelefonra anélkül, hogy ki kellene nyomtatni azokat. Egyszerűen mutassa meg őket az okostelefonján a bejáratnál, és kész is van!

Hogyan lehet gyorsan bejutni a népszerű párizsi Eiffel-toronyba?

Az Eiffel-torony Párizs és az egész világ egyik legismertebb műemléke, emiatt a párizsi turisták körében a legnépszerűbb látványosságnak számít. Bár a torony már nem a világ legmagasabb épülete, mint régen volt, még mindig egy nagyszerű műemlék, hiszen a kilátás lenyűgöző róla. Minden turista számára ajánlott az Eiffel-torony meglátogatása, hiszen minden bizonnyal csodálatos élményt kínál.

A toronyba többféleképpen lehet feljutni. A látogatók választhatnak a második emelet vagy az utolsó emelet (csúcs), illetve a lépcső és a lift között.

Fontos tudni, hogy ez Párizs egyik legforgalmasabb helyszíne, és a torony bejárata egész évben minden órában igen forgalmas. Az Eiffel bejáratánál a sorban állás néha akár több mint egy órát is igénybe vehet. Az egyik legjobb módja a várakozás elkerülésének, ha olyan jegyet vásárolunk, amely tartalmazza a toronyba vezető túrát, amely többek között elsőbbségi belépést is magában foglal.

Számos weboldal kínál jegyeket az Eiffel-toronyba az interneten keresztül. Érdemes olyan online jegyeket kínáló weboldalt keresni, amely lehetőséget kínál a jegyek letöltésére közvetlenül a mobiltelefonra, anélkül, hogy ki kellene nyomtatni azokat.

Az Eiffel-torony Párizs egyik jelképe. Nevét a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta. Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. A torony összmagassága 324 m, ebből maga a torony 300 m, rászerelve 24 m-re magasodik egy tévé-adóantenna.

Első emelete 58, második emelete 116, a harmadik 276 méter magasan van. Négyzetalapú, 1,6 ha alapterületű, 10 100 tonna tömegű, 12 000 acéldarabból, szegecseléssel állították össze, átmeneti jelleggel. Évente kb. 10 tonna festék kell felülete karbantartásához.