Hogyan kerülhetjük el a pénztáraknál való hosszú sorban állást a Gaudí tervezte fantasztikus látványosságnál, a Casa Mila-nál?


A Gaudí tervezte lenyűgöző Casa Mila, más néven La Pedrera, az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Barcelonában és a híres katalán építész, Anton Gaudí egyik legszebb alkotása. Az épületet az UNESCO felvette a Világörökségi Helyszínek közé is.

A Casa Milà látogatása során egy érdekes múzeumot tekinthetünk meg, egy korai 20. század korabeli lakás (El Pis de la Pedrera) reprodukcióját, valamint a Gaudí munkásságát bemutató kiállítást a tetőtérben, illetve rendelkezésünkre áll egy nagy tetőterasz is, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Barcelona városára.

Ez Barcelona egyik legforgalmasabb helyszíne, és ha nem szeretnél hosszú órákat várni a jegyirodák soraiban, akkor erősen ajánlott, hogy online foglalj előre jegyeket egy pontos napra és időpontra, így megkerülve a hosszú sorokat.

Sok webhely kínál jegyeket a Casa Milà-ba az interneten keresztül, amelyekkel elkerülheted a sorokat. A "Tiqets" weboldal például a magyar utazók egyik legnépszerűbb webhelye, amely online jegyeket és lehetőséget biztosít a jegyek közvetlen mobiltelefonra történő letöltésére. Így a jegyeidet ki sem kell nyomtatnod.

További információ arról, hogyan kerülhetjük el a sorban állást a Casa Milà-ban

Mit érdemes tudni, mielőtt jegyet vásárolnánk a Casa Milà-ba?


  • * Biztosítsd, hogy a jegyeid közvetlen hozzáférést biztosítsanak a Casa Milà-ba anélkül, hogy sorban kellene állnod (Skip The Line).
  • * Ajánlott olyan jegyeket választani, amelyeket 24 órával a tervezett látogatás előtt le lehet mondani vagy módosítani lehet.
  • * Sok utazó választja a kombinált jegyeket a Casa Mila-ba, mivel ezek éjjel és napfelkeltekor is belépést biztosítanak (Lásd itt például).
  • * A digitális jegyek a legjobbak! Ezeknél a típusú jegyeknél ugyanis nem kell a jegyeket előre kinyomtatni, csak be kell mutatni az okostelefonon lévő digitális jegyeket a bejáratnál.
Kattintson ide további információért

A Casa Milà


A Casa Milà, vagy ahogy más néven ismerik, a Kőbánya (La Pedrera) Antoni Gaudí épületeinek a sorában az egyik legismertebb lakóház. Barcelona Eixample kerületében a Passeig de Gràcia 92. szám alatt található. 1905–1910 között épült a gazdag textilgyáros, Roger Segimon de Milà megrendelésére.

A házat szinte kiviteli terv nélkül, néhány egyszerű vázlat alapján építették fel. Az építésnél használtak acélszerkezetet és a fölsőbb szinteken téglaíveket is. A homlokzat kőszerűen hat, s ebbe a látványba Gaudí belekomponálta a balkonok növényeit is, amelyek változékonyságot biztosítanak.