Vatikanski muzeji

Kako preskočiti red pred Vatikanskim muzejom?

Što trebate znati prije kupovine ulaznica za Vatikanske muzeje?

* Osigurajte da vaše ulaznice uključuju izravan pristup Vatikanskom muzeju i Sikstinskoj Kapeli bez čekanja u redovima na blagajni (Skip the line).

* Osigurajte da vaše ulaznice uključuju neograničen boravak unutar Vatikanskog muzeja.

* Toplo vam preporučujemo da u paket dodate i par slušalica s detaljnim vodičem tijekom kupovine ulaznica. Ovo će značajno poboljšati vaše iskustvo.

* Digitalne ulaznice su najbolje! S ovom vrstom ulaznica, čak ne morate niti štampati ulaznice, samo pokažite i skenirajte vaše digitalne ulaznice na pametnom telefonu prilikom ulaska i to bi bilo to.

Kako možete preskočiti one dugačke redove na blagajnama pred Vatikanskim muzejom i Sikstinskom Kapelom?

Svaki turist mora posjetiti Vatikanski muzej kada boravi u Rimu. Veličanstvene i impresivne zgrade, atmosfera i duga, fascinantna povijest mjesta čine Vatikan iznimnim mjestom za posjetiti.

Vatikanski kompleks se sastoji od nekolicine različitih područja uključujući i Vatikanski muzej, Sikstinsku Kapelu, Vatikanske vrtove, Baziliku sv. Petra i još mnogo toga. Za svaku od ovih atrakcija su potrebne ulaznice, te imaju zasebne ulaze.

Ovo je jedna od najprometnijih lokacija u Rimu, a ako ne želite čekati dugo u redovima pred blagajnom, toplo vam preporučujemo da unaprijed rezervirajte ulaznice za točan datum i vrijeme putem online servisa, time zaobilazeći duge redove pred blagajnama.

Postoji mnoštvo web stranica koje nude ulaznice u Vatikanski muzej putem interneta i time vam pomažu da zaobiđete redove. Web stranica “Tiqets”, primjerice, je jedna od najpopularnijih web stranica kod turista iz Hrvatske. Nudi online kupovinu ulaznica za atrakcije u Vatikanu, te također nudi mogućnost preuzimanja ulaznica izravno na vaš mobilni telefon bez da morate štampati iste.

Vatikanski muzeji se nalaze u Vatikanskoj palači koje s 1400 soba tvore izvanredno važan muzejski sklop, kako zbog množine i vrijednosti remekdjela koje su razni pape skupljali stoljećima, tako i zbog raskošnih prostorija u kojima su smještena. Vatikanske palače su veličanstveni zbir zgrada s mnogobrojnim sobama, dvoranama, muzejima, galerijama, bibliotekama, kapelama, hodnicima, dvorištima i vrtovima, bogati svakojakim umjetničkim blagom.

U Vatikanske muzeje ulazi se iz Vatikanske aleje. Najveća kolekcija neprocjenjivih antikviteta i umjetnina na svijetu nalazi se u muzeju "Pio Clementino" i muzeju "Chiaramonti". No, najveća kolekcija talijanskih i europskih slika se čuva u 18 soba vatikanske pinakoteke. S Vatikanskim muzejima su povezane Rafaelove sobe i Sikstinska kapela.