Colosseum Rómában

Hogyan lehet elkerülni a sorban állást a római Colosseumnál?

Mit kell tudni, mielőtt jegyeket vásárolnánk a Colosseumba?

* Biztosítsd, hogy a jegyeid közvetlen hozzáférést biztosítsanak a Colosseum anélkül, hogy sorban kellene állnod.

* Érdemes a Roma Pass jegy megvásárlását is fontolóra venni, hiszen az nem csak számos római látványossághoz kínál kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget, de tartalmazza az ingyenes tömegközlekedést is Róma városában.

* Ajánlott olyan jegyeket vásárolni, amelyek a Colosseum 1. és 2. emeletére, valamint az aréna alagsorába is belépést biztosítanak.

* A digitális jegyek a legjobbak! Ezeknél a típusú jegyeknél ugyanis nem kell a jegyeket előre kinyomtatni, csak be kell mutatni az okostelefonon lévő digitális jegyeket a bejáratnál.

Hogyan lehet elkerülni a hosszú sorban állást a római Colosseumnál?

A Colosseum a Rómába utazók egyik kedvenc látogatni való célpontja. Az elmúlt nagy és dicsőséges birodalom ékköve, amely a történelem és idők folyamán több száz éven keresztül létezett. Nem érdemes Rómából elmenni addig, amíg ezt a lenyűgöző emlékművet meg nem látogattuk.

A Colosseum Róma egyik legnépszerűbb látnivalója, nem véletlenül. Sokan barangolnak az aréna alagsorában, valamint az első és a második emelet látogatottsága is magas.

Ez Róma egyik legforgalmasabb helyszíne, és ha nem szeretnél hosszú órákat várni a jegyirodák soraiban, akkor erősen ajánlott, hogy online foglalj előre jegyeket egy pontos napra és időpontra, így megkerülve a hosszú sorokat.

A Colosseum

A Colosseum az ókori Róma hatalmas amfiteátruma, ma pedig nevezetes látványossága a városnak. „Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is” – írta az óriási építményről Beda Venerabilis angolszász egyházi író.

Az amfiteátrum római találmány. Lényege az elliptikus alaprajzú aréna, amelyet több emelet magasságban ülőhelysorok öveztek, ahonnan a nézők biztonságosan szemlélhették a látványosságokat. Az amphitheatrum szó utal az épülettípus eredetére, hiszen két, félkör alaprajzú görög színház „összeillesztése” eredményezi az ellipszis formát.