Gardaland Italija

Najbolji vodič za posjet Gardaland zabavnom parku u Italiji

Važni savjeti prije posjeta Gardland zabavnom parku

* Provjerite jesu li vaše karte uključuju ulazak bez čekanja u Gardaland zabavni park.

* Dječja kolica dostupna su za najam za djecu nižu od 110 cm – naplatit će vam se naknada od 5 €.

* Možete izaći iz parka i vratiti se, ali prije izlaska morate otići do turniketa ulaza / izlaza i zatražiti "žig za prolaz".

* Možete odabrati između kupnje karata samo za Gardaland park ili kombiniranih karata za Gardaland park + Gardaland SEA LIFE Aquarium.

* Također možete odabrati između karata za 1 dan ili 2 dana.

Gardaland park u Italiji jedan je od najboljih zabavnih parkova u Europi i smatra se jednom od najpopularnijih turističkih atrakcija među hrvatskim putnicima. Park, smješten u blizini jezera Garda, smatra se talijanskim "Disneylandom" i nudi preko 30 vožnji, 5 kazališta i područja za prikazivanje, restorana i hotela.

Vožnje u Gardalandu su najbolje, uključujući 7 vlakova s toboganima, 3 vožnje na vodi, 4 tamne vožnje i 3 vožnje na ravnini (nemojte propustiti vožnju tematsku po filmu Jumanji). Gardaland također uključuje akvarij (Gardaland Sea Life) i vodeni park (LEGOLAND® Water Park).

Gardaland također nudi parkirališta koja se otvaraju sat vremena prije otvaranja parka, a ako putujete javnim prijevozom, stanica "Peschiera del Garda" povezana je s Gardalandom besplatnim autobusom (izlet i povratak) u dane kada je park otvoren.

Ovo je izuzetno popularan park koji privlači više od 3 milijuna posjetitelja svake godine, stoga se jako preporučuje da dođete pripremljeni sa kartama bez čekanja u redu (Skip the Line), inače ćete morati čekati u izuzetno dugom redu. Ako niste sigurni u datum, možete odabrati povratne karte koje možete promijeniti besplatno do dana prije dolaska.

Gardsko jezero

Jezero Garda je najveće jezero u Italiji i 34. jezero po veličini u Europi. Lago di Garda leži u podnožju Alpa na oko pola puta između Venecije i Milana.

Kako je jezero blizu glavne europske prometnice sjever-jug i prijevoja Brenner, izuzetno je dobro posjećena turistička destinacija, s velikim brojem ekskluzivnih hotela i odmarališta duž obale.

Evo nekoliko najpopularnijih atrakcija u Gardalandu

Raptor: Raptor je adrenalinski vlak s brzim vožnjama, zavojima i padovima. Ova atrakcija je vrlo popularna među ljubiteljima uzbuđenja.

Oblivion: Inspiriran istoimenom atrakcijom u Velikoj Britaniji, Oblivion je vertikalni slobodni pad koji pruža nevjerojatan osjećaj pada u dubinu. Ovo iskustvo je izuzetno popularno među hrabrim posjetiteljima.

Fuga da Atlantide: Ova tematska vožnja vodi vas na podvodnu avanturu inspiriranu mitskim gradom Atlantidom. Možete očekivati vodene efekte i uzbudljive trenutke tokom putovanja.

Blue Tornado: Ova vožnja atrakcija je adrenalinski vlak s mnogo zavoja, loopova i brzih sekcija. Izazovna je i privlači one koji vole intenzivne vožnje.

Ikarus: Ikarus je vrtnjača koja simulira letenje s krilima i pruža pogled na prekrasan krajolik oko jezera Garda. Ova mirnija atrakcija privlači sve dobne skupine.

Jungle Rapids: Ova vožnja na vodi je kombinacija adrenalina i zabave. Ulazite u čamac i prolazite kroz brze vodene staze, zavoje i vodopade.

Prezzemolo Land: Ovo je poseban dio parka posvećen najmlađima. Prezzemolo Land nudi brojne dječje atrakcije, interaktivne igre i šarene predstave.

Ovo su samo neke od najpopularnijih atrakcija u Gardalandu. Park također nudi mnoge druge vožnje, predstave i zabavne sadržaje koji će zadovoljiti različite ukuse posjetitelja.

gardaland