Gardaland Italija

Najboljši vodnik za obisk zabaviščnega Gardaland parka v Italiji

Pomembni nasveti pred obiskom Gardaland parka

* Poskrbite, da bodo vaše vstopnice vključevale tudi vstop v zabaviščni Gardaland park.

* Za otroke, manjše od 110 cm, lahko najamete vozičke, ki stanejo 5 EUR.

* Park lahko zapustite in se vanj vrnete, vendar morate pred odhodom priti do turniketov za vstop/izstop in zahtevati "žig za vstop".

* Izbirate lahko med nakupom vstopnic samo za Gardaland park ali kombiniranih vstopnic za park Gardaland + Gardaland SEA LIFE Aquarium.

* Izbirate lahko tudi med enodnevno ali dvodnevno vstopnico.

Gardaland park v Italiji je eden najboljših zabaviščnih parkov v Evropi in velja za eno najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti med slovenskimi popotniki. Park, ki se nahaja v bližini Gardskega jezera, velja za italijanski "Disneyland" in ponuja več kot 30 atrakcij, 5 gledališč in predstavitvenih prostorov, restavracije in hotel.

Gardalandske vožnje so najboljše, med njimi je 7 toboganov, 3 vodne vožnje, 4 temne vožnje in 3 ravninske vožnje s srhljivkami (ne zamudite tematske vožnje Jumanji). Gardaland vključuje tudi akvarij (Gardaland Sea Life) in vodni park (LEGOLAND® Water Park).

Gardaland ponuja tudi parkirišča, ki se odprejo eno uro pred odprtjem ali Če potujete z javnim prevozom, je postaja "Peschiera del Garda" povezana z Gardalandom z brezplačnim avtobusom (v obe smeri) ob dnevih, ko je park odprt.

To je zelo priljubljen park, ki ga vsako leto obišče več kot 3 milijone obiskovalcev, zato je zelo priporočljivo, da pridete z vstopnicami Skip the Line, sicer boste morali čakati v zelo dolgi vrsti. Če niste prepričani o datumu, lahko izberete vračljive vstopnice, ki jih lahko brezplačno zamenjate do en dan pred prihodom.

Gardsko jezero

Gardsko jezero je priljubljena turistična destinacija zaradi svoje osupljive naravne lepote, milega podnebja in različnih možnosti za rekreacijo. Jezero obdajajo slikovita mesta in vasi, vsaka s svojim edinstvenim čarom. Med znanimi mesti ob obali Gardskega jezera so Sirmione, Desenzano del Garda, Bardolino in Riva del Garda.

Jezero ponuja številne možnosti za aktivnosti na prostem, kot so plavanje, jadranje, veslanje, pohodništvo in kolesarjenje. Ob obali jezera so tudi urejene plaže, kjer se lahko sprostite in uživate v soncu. Jezero je tudi priljubljeno med ljubitelji vodnih športov, kot so deskanje na vodi, jadranje na deski in kajakiranje.

Najboljše znamenitosti v parku Gardaland

Gardaland Park je znan po svojih številnih privlačnostih, ki obiskovalcem ponujajo nepozabno doživetje. Tukaj je nekaj najboljših atrakcij, ki jih lahko doživite v tem priljubljenem tematskem parku v Italiji:

Oblivion: Oblivion je vrhunski roller coaster, ki ponuja izjemno adrenalinsko doživetje. Med vožnjo se dvignete visoko v zrak in nato padete navzdol skozi temačen tunel. Ta vožnja je zagotovo nekaj za pogumne obiskovalce, ki si želijo izkusiti hitrost in vrtenje.

Raptor: Raptor je še ena odlična izbira za ljubitelje adrenalina. Ta invertirani roller coaster vas popelje skozi ovinke, zavoje in vrtenje, medtem ko visite s svojimi nogami v zraku. Spektakularni pogledi in hitrost zagotavljajo izjemen občutek vzburjenja.

Kung Fu Panda Academy: Ta atrakcija je namenjena družinam in predstavlja interaktivno izkušnjo s priljubljenimi liki iz animiranega filma Kung Fu Panda. Otroci se lahko naučijo veščin kung fuja in se pridružijo Poju na njegovi pustolovščini.

Sequoia Adventure: Ta vožnja je idealna za ljubitelje visokih vrtiljakov. Sprostite se in uživajte v vznemirljivem vrtenju na visokih stolpih, medtem ko občutite veter v laseh. Razgled na park z višine je osupljiv.

Prehod atlantike: Ta atrakcija je popolna za vroče poletne dni. Potujte skozi labirint tunelov in vodnih igral, medtem ko se izogibate vodnim curkom in se zabavate v osvežujočem okolju.

Ikarus: Ikarus je vožnja, ki posnema leteče vesoljske ladje. Vrtenje in nagibanje med vožnjo ustvarjata občutek, kot da se resnično dvigujete in spuščate skozi vesolje.

Ramses: Ta atrakcija je navdihnjena z Egiptom in ponuja pustolovščino na vlaku skozi templje in labirinte. Spremljajo vas posebni vizualni in zvočni efekti, ki vas popeljejo nazaj v čas faraonov.

Gardaland Park ponuja še veliko več atrakcij, vključno z vodnimi parki, predstavami, simulatorji in igrami. Ne glede na starost ali interese boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo pritegnilo pozornost.

gardaland