Lizbonski oceanarij

Popoln vodnik za obisk priljubljenega lizbonskega oceanarija – enega največjih akvarijev na svetu!

Kaj si lahko ogledate v lizbonskem oceanariju? Kako do tja in kakšen je obratovalni čas? Koliko stanejo vstopnice? Kako zaobiti dolge vrste na vhodu? In kaj o njem mislijo popotniki? Tukaj je najboljši vodnik po lizbonski atrakciji št. 1!

by: Dragomir Novaković

Lizbonski akvarij, znan tudi po izvirnem imenu " Lizbonski oceanarij", je po mnenju mnogih turistov glavna atrakcija Lizbone. Med več kot 800 različnimi znamenitostmi v prestolnici Portugalske je uvrščena kot najboljša atrakcija na TripAdvisorju.

Akvarij je bil za javnost odprt leta 1998 in velja za enega največjih in najnaprednejših akvarijev na svetu. Površina akvarija je približno 15.000 kvadratnih metrov in obsega okoli 8.000 živali iz 450 različnih vrst.

To je ena izmed najbolj priljubljenih znamenitosti v Lizboni in za njo morate biti ustrezno pripravljeni. V tem vodniku vam bom predstavil vse, kar morate vedeti, preden obiščete ta odličen akvarij, vključno s pomembnimi nasveti, ki jih morate vedeti, cenami vstopnic, obhodom čakalnih vrst, kako priti do tja in še veliko več. Torej, da ne bi izgubljali preveč časa, kar začnimo.

Kaj lahko vidite in počnete v lizbonskem akvariju?

Lizbonski oceanarij ponuja osupljivo doživetje z raznoliko paleto morskega življenja. Obiskovalci lahko raziskujejo po 1.000 m2 (11.000 kvadratnih čevljev) rezervoaju, ki vsebuje morske pse, raže, barakude, kirnje in drugo. Eden od vrhuncev je impresivna sončna riba!

Poleg osrednjega rezervoarja obstajajo še štirje različni habitati: severnoatlantska skalnata obala, obalna črta Antarktike, zmerni pacifiški gozdovi alg in tropski indijski koralni grebeni. Ti habitati imajo svojo avtohtono floro in favno in so brezhibno povezani z osrednjim rezervoarjem.

Lizbonski oceanarij je znan po sončnih ribah, pajkastih rakih in morskih vidrah, kar ponuja edinstveno priložnost za opazovanje teh bitij. Poleg tega začasna razstava z naslovom "Gozdovi pod vodo" Takashija Amana vsebuje tropski sladkovodni akvarij z bujnimi vodnimi rastlinami, zaradi česar gre za atrakcijo, ki si jo morate ogledati.

Vstopnice za oceanarij v Lizboni – koliko stanejo vstopnice? Kje jih lahko kupite? In kako zaobiti dolge čakalne vrste?

Cena vstopnice za lizbonski akvarij je približno 25 evrov za odraslega (starejšega od 13 let) in 15 evrov za otroka od 3. leta do 12. leta (otrokom, mlajšim od 3 let, ni treba plačati vstopnice). Vstopnice vključujejo vstop v akvarij ter dostop do stalnih in občasnih razstav.

Pomembno je omeniti, da je to zelo priljubljena atrakcija v Lizboni, zato je zelo priporočljivo, da vstopnice kupite vnaprej, tako da rezervirate primeren datum in preskočite dolge vrste na blagajnah.

Obstaja več spletnih mest, kjer lahko prek spleta kupite vstopnice za lizbonski akvarij. Ena priljubljena možnost je spletna stran 'Tiqets', ki na tej strani omogoča udoben prenos vstopnic neposredno na vaš mobilni telefon, s čimer se zaobide potreba po njihovem tiskanju. Preprosto pokažite vstopnice s svojim pametnim telefonom v vrsti za spletne vstopnice, da se izognete redni vrsti.

Obstajajo tudi posebne vstopnice, ki vključujejo zasebni ogled lizbonskega akvarija. Ta ogled traja približno dve uri in 15 minut in vključuje voden ogled strokovnega vodnika s strani akvarija. Več informacij o tej turi najdete tukaj. Drugo priporočeno in priljubljeno spletno mesto, kjer lahko v predprodaji najdete vse vrste vstopnic za lizbonski akvarij, je spletno mesto 'Getyourguide' na naslednji strani.

Poleg tega lahko najdete tudi kombinirane vstopnice za akvarij skupaj z drugimi znamenitostmi v Lizboni s popustom, kot so vstopnice za lizbonski akvarij + lizbonska vzpenjača (na naslednji strani), vstopnice za akvarij + lizbonski živalski vrt (na naslednja stran) ali vstopnice za akvarij + samostan sv. Hieronima (na naslednji strani).

Vse možnosti vstopa v lizbonski akvarij

Kako priti do tja?

Lizbonski akvarij se nahaja v okrožju Parque das Nações v Lizboni, najbližja podzemna postaja pa je Oriente, na rdeči progi. Od podzemne postaje se lahko do akvarija sprehodite v približno 8 minutah.

Tukaj so vse vaše možnosti, kako priti do tja:

Metro: rdeča proga do Oriente

Avtobus: Linije 5, 25, 28, 44, 708, 750, 759, 782 ali 794 do Oriente

Vlak: vlaki Alfa Pendular in Intercity, medregionalni in regionalni vlaki ter proga Azambuja (Lizbona-Azambuja).

Vse vozovnice za javni prevoz v Lizboni lahko kupite tukaj.

Delovni čas

Odpiralni čas lizbonskega akvarija je vsak dan od 10.00 do 20.00.

Popotniški nasveti in ocene o lizbonskem akvariju

  • "Akvarij je neverjeten! Ima ogromno rib in drugih morskih bitij. Zelo me je navdušil ogromen podvodni tunel, ki gre skozi akvarij. Neverjetna izkušnja, ki jo zelo priporočam".
  • "Z otroki smo preživeli dolge ure v akvariju. Obstajajo prostori, primerni za vse starosti in dejavnosti za otroke. Naši otroci niso hoteli oditi!".
  • "Lokacija in zasnova akvarija sta zelo lepa in dobro premišljena. Videli smo vrste morskih živali, ki jih še nismo videli. Priporočljiva izkušnja, vendar morate priti zgodaj, ker je veliko obiskovalcev".
  • "Super zabava za otroke.Vse vidiš v dveh urah".

TOC

Copyrights ©