Hur gör du för att slippa de långa köerna till biljettkassan vid Colosseum i Rom?

Colosseum är en självklarhet för varje Romresa. Storheten från det väldiga och ärorika kejsardömet som har existerat under hundratals år i historien. Du kan inte åka till Rom utan att besöka det här imponerande monumentet.

Colosseum är en av de mest populära attraktionerna för turister i Rom, det är många som vandrar genom arenans källare och besöker första och andra våningen.

Detta är en av de mest livliga platserna i Rom och om du vill slippa de många timmarnas väntetid i kön till biljettkontoret, så rekommenderar vi starkt att du bokar biljetterna på nätet för exakt datum och tid, så att du därmed kan gå förbi de långa köerna till biljettluckan. 

Vad du bör veta innan du köpet biljetter till Colosseum?

Colosseum, är en ellipsformad amfiteater i Rom, uppförd mellan 70 och 80 e.Kr. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Under romerska rikets tid hade man strid mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater där för en stor publik, som mest 87 000 åskådare.

Colosseum fick sitt namn efter en koloss, det vill säga en enorm staty av kejsar Nero som stod vid sidan om byggnaden, i riktning mot Forum Romanum. Neros staty, som var 40 meter hög, var utförd i förgylld brons. Den del av byggnaden om återstår är ännu en mäktig syn och ett populärt turistmål.